Uppsala stadsteater

»Så funkar det – The show!« En faktabaserad humorshow med Anders & Måns. Gästspel 4/4 2020

Dela

Anders & Måns åker på turné med ny humorshow våren 2020

Kan din katt få dig att bli en sämre bilförare? Påverkar solglasögon din moral och vilka är nackdelarna med centraldammsugare?

I snart tjugo år har Anders och Måns levererat faktabaserad humor under rubriken ”Så funkar det”. Vi har sett dom i tv och hört dom i radio och sedan två år tillbaka i succépodden ”Så funkar det i P1”. Våren 2020 följer Anders & Måns upp de hyllade scenföreställningarna Primater med Topplån och Nu har vi väl trevligt med showen Så funkar det – The show! Allmänbildande underhållning i ännu ett format – en sprudlande scenshow. Med hjälp av experiment, publiken, sång, dans och en och annan gissning tar Anders och Måns reda på svaren på de frågor som kommer in till showen. Om allt mellan himmel och jord. Den som kommer får se.

”Det är verkligen hög tid att fakta kring småvitt, kräldjur och pannloben kläs i kostym och ställs på en scen.” 

”Vi borde gjort en liveshow av det här för 20 år sen. Det gjorde vi inte. Vi har fortsatt göra fel sen dess. Och det har ju gått ganska bra.”

”Vi har bara så otroligt roligt när vi håller på med det här. Och så har vi märkt att man kan använda en livepublik som både frågeställare, lexikon, facit och statistiskt underlag.”

Om Anders & Måns
Komikerduon Anders & Måns har arbetat tillsammans i snart 20 år. Vi har hört dem i radioprogram som Wallraff, Så funkar det och Morgonpasset i P3. Vi har sett dem i tv med program som Fråga Anders och Måns, Succéduon m.fl. Sedan två år tillbaka gör de succépodden ”Så funkar det i P1”.

Anders Johansson är programledare, komiker och lite undernärd. Förutom att resa runt som stå-upp komiker kan man ha sett honom i Parlamentet, som Stig-Helmer Olsson i musikalen Sällskapsresan och snart som Ragnar Vanheden i nya Jönssonligan-filmen. Måns Nilsson är komiker, regissör och antikhandlare. Måns fyller sina dagar med jobb för att slippa känna efter. Kanske har ni sett honom på Hemköp Triangeln.


Turnéplan
20/2 Malmö Slagthuset - PREMIÄR
21/2 Göteborg Stora teatern
22/2 Göteborg Stora teatern
26/2 Halmstad Halmstad teater
28/2 Lund Stadsteatern
29/2 Lund Stadsteatern
4/3 Vara Vara konserthus
5/3 Linköping Crusellhallen
6/3 Norrköping Flygeln
7/3 Jönköping Jönköpings Teater (ev. dubbelf.)
12/3 Östersund Storsjöteatern
13/3 Umeå Vävenscenen
14/3 Skellefteå Nordanåteatern
20/3 Stockholm Södra teatern
21/3 Stockholm Södra teatern
27/3 Växjö Växjö teater
28/3 Kalmar Kalmar Teater (ev. dubbelf.)
2/4 Karlstad Scalateatern
3/4 Eskilstuna Eskilstuna teater
4/4 Uppsala, Uppsala stadsteater
5/4 Gävle Gävle teatern

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum