If Skadeförsäkring

Så gäller försäkringen vid strejk

Dela

Under natten till fredag gick SAS piloter ut i strejk. Många avgångar ställs nu in, och uppemot 170.000 resenärer ser ut att beröras bara i helgen. Samtidigt får vi på If många frågor om vilken hjälp man kan få från försäkringen. Här kan du se vad som gäller.

Om du blir försenad på resan på grund av strejk är det i första hand flygbolaget eller researrangören du ska vända dig till. Dessa är skyldiga att lämna ersättning efter 4 timmars försening och pengarna tillbaka om förseningen överstiger 5 timmar.

Om resan var påbörjad när varslet om strejk kom kan If-kunder med If Stor Hemförsäkring, där ett utökat reseskydd ingår, också få förseningsersättning. Resan betraktas som påbörjad från den stund man lämnat hemmet för att till exempel ta sig till flygplatsen. Är man redan på resmålet när strejken blivit känd befinner man sig självklart också på en påbörjad resa. 

Genom det utökade reseskyddet kan man få en schablonersättning på 400 kronor om det allmänna färdmedel man ska åka med blir försenat 6 timmar, eller om det blir inställt och ny avgång sker mer än 6 timmar senare. Ytterligare 400 kronor lämnas därefter för varje tolvtimmarsperiod. Maxersättning är 5 000 kr per person. 

Vi rekommenderar resenärer som är kunder hos oss att först vända sig till sitt flygbolag eller researrangör för att få klarhet i hur och när de kan komma iväg på resan. Flygbolagens ersättning kan kombineras med den man fått från If.

Kontakter

Bilder

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

+46 771-43 00 00

Lugn, vi hjälper dig.

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 6 800 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den finska bankkoncernen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

Maj mest skadedrabbade månaden för barn i studsmattor19.5.2020 10:02:40 CESTPressmeddelande

Vårtid och härligt väder betyder för många barn tid för lek i trädgården. I maj sker flest skador bland barn som hoppar i studsmattor. Att flera barn hoppar samtidigt är den vanligaste orsaken till olyckor. "Det är givetvis alltid viktigt att måna om barns säkerhet vid lek på studsmatta och på grund av nuvarande läge med pågående covid-19 pandemi så är det extra viktigt att kontrollera att lek på studsmattan går rätt till, för att minimera risken för skador och därmed undvika att belasta vården." säger Ifs specialist.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum