Jönköpings kommun

Så går arbetet med nya Rosenlundsbadet vidare

Dela

Hösten 2021 fattades beslutet om att bygga ett nytt badhus i Jönköpings kommun. Projektet pågår för fullt och snart väntar nästa fas. Upphandling av arkitekt genomförs just nu och samtidigt intensifieras arbetet med detaljplan och övriga förberedelser.

- Vi påbörjar troligtvis markproduktionen under våren 2023 och byggproduktionen efter sommaren 2023. Om planen håller hela vägen så ska vi kunna börja använda vårt nya badhus sommaren 2026, säger Lars Bovin, byggprojektledare på tekniska kontoret.

Detaljplanearbetet har dock försenats på grund av att upphandlingen av arkitekt överklagats.

- Det hade varit bra att ha klart med en arkitekt redan nu. Samtidigt är upphandlingsprocessen viktig och den måste få ha sin gång. Vi har många andra delar att arbeta med under tiden, säger Lars Bovin.

Flera förvaltningar i Jönköpings kommun är inblandade i badhusprojektet, som är en av de största investeringarna i kommunens historia. Bland annat besöker kultur- och fritidsförvaltningen andra moderna simanläggningar i landet för att dra lärdom, hitta bra referenser och smarta lösningar.

- För närvarande jobbar vi aktivt med erfarenhetsutbyte med andra kommuner som byggt nya badhus men har också en pågående dialog med olika fokusgrupper för att badets utformning ska bli så bra som möjligt, säger Martin Gårlin, avdelningschef idrott och förening på kultur- och fritidsförvaltningen.

Det befintliga badhuset på Rosenlund kommer att vara kvar och i bruk tills nya Rosenlundbadet kan invigas. Under sommarsäsongen 2022 är även utomhusbassängerna öppna som vanligt.

Tidplan:

  • Utomhusbassänger med mera håller öppet under den kommande säsongen, sommaren 2022.
  • De gamla minigolfbanorna vid äventyrsgolfen kommer att demonteras/rivas under våren/försommaren 2022.
  • Samråd i stadsbyggnadsnämnden kring detaljplanen planeras till augusti 2022.
  • Markproduktion planeras till våren 2023 och byggproduktion efter sommaren 2023
  • Invigning av nytt badhus planeras till sommaren 2026
  • Rivning av befintligt badhus sker hösten 2026
  • Färdigställande av parkytor på fastigheten våren 2027

Läs mer: https://www.jonkoping.se/trafikstadsplanering/utvecklingochprojekt/kommunalabyggprojekt/nyarosenlundsbadet.4.5edfab8c179c697ef4e3527d.html

Nyckelord

Kontakter

Lars Bovin
Byggprojektledare
Tekniska kontoret
lars.bovin@jonkoping.se
036-105190

Martin Gårlin
Avdelningschef idrott och förening
Kultur- och fritidsförvaltningen
martin.garlin@jonkoping.se
036-106911

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum