PR Direkt

Så hittar du bästa fonderna 2020

Dela

Med anledning av coronaviruset har aktiefonderna rasat. Under mars månad satte börsoron in på allvar, vilket resulterade i bottenrekord. Samtidigt kan finansmarknadens kollaps på sikt skapa nya möjligheter. Sajten PlaceraPengar.nu delar här med sig av sina bästa tips.

Börserna stod till en början emot coronakrisen, men när de väl började falla visade det sig vara den snabbaste nedgången någonsin, vilket ledde till att det vissa dagar var chockerande utförsäljningspar. Även företagsobligationsmarknadens priskollaps i Sverige, men också globalt sett, kom som en stor överraskning och ledde till att ett flertal företagsobligationsfonder fick stänga under ett par dagar.

Olja har nått den lägsta nivån sedan 1999 med ett oljepris på 23 dollar. Vid årsskiftet var priset 66 dollar, och under 2020 har oljepriset minskat med ca. 75 procent.

Flera av världens centralbanker har genomfört väsentliga räntesänkningar för att möta svackan i den ekonomiska aktiviteten. För att stimulera ekonomin har det framförallt också satts igång nya kvantitativa lättnader med köp av framförallt företagsobligationer och statspapper.

Mycket pekar på att virusoron kommer fortsätta ha en påverkan på finansmarknaden innan den stabiliseras. Det är också svårt att förutspå hur utvecklingen blir och vilka som är de bästa fonderna och hur dessa kommer avkasta i framtiden. Det går dock att kika på ett par faktorer för att kunna avgöra den bästa lösningen för dig och dina investeringar.

PlaceraPengar.nu är en sajt som ger inspiration och tips på hur privatpersoner kan placera pengar på bästa sättet. När hemsidan grundades 2012 fanns det inte mycket information på internet för den som var nybörjare på placeringar och sparande. Av den anledningen skapades PlaceraPengar.nu, med tanken att vara ett kunskapscentrum för den som har ett intresse för investeringar. Sajten har nyligen lanserat en stor sammanställning över de bästa fonderna 2020 inom olika kategorier.

-       Med anledning av coronautbrottet kan vi exempelvis se att just guldfonderna är de fonder som hittills har gått bäst under 2020. Den som funderar på att investera i fonder bör satsa på att investera i minst fyra till fem olika fonder, och det rekommenderas att dessa är i olika olika branscher och regioner. Detta är just för att sprida riskerna och skydda ens kapital mot sporadiska dåliga investeringar, säger Robin, ansvarig för PlaceraPengar.nu.

 

Det är också bra att ta reda på vem som förvaltar fonden och om personen har en god historik med hänsyn till avkastning. En annan viktig faktor är att försöka hålla låga avgifter, men även att försöka hitta fonder eller förvaltare som överpresterar sitt jämförelseindex då det kan vara ett bra läge att lägga en eller fler av dessa fonder i portföljen. Kom dock ihåg att en fonds historiska avkastning inte någon garanti för framtida avkastning. Din investering kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet.

Med anledning av coronakrisen är det också viktigt att hålla sig välinformerad och tänka långsiktigt med placerandet.

Om företaget:

PlaceraPengar.nu hjälper dig att hitta bästa placeringen för dina pengar. Vi har sedan 2012 erbjudit kostnadsfria jämförelser, topplistor, guider och artiklar inom privatekonomi.

Kontaktinformationen till pressansvarig:

Robin, ansvarig för PlaceraPengar.nu

E-Post: kontakt@placerapengar.nu

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum