Sveriges Allmännytta

Så kan bostadsbolag ta hänsyn till barns bästa

Dela

Ungefär 600 000 barn bor i hyresrätt och en stor del av dem bor i ett allmännyttigt bostadsbolag. Den 13 januari presenterar Sveriges Allmännytta en ny vägledning om hur bostadsbolag kan arbeta för att respektera och uppfylla barns rättigheter enligt barnkonventionen.

Åsa Schelin, expert boendefrågor på Sveriges Allmännytta. Foto: Nadja Hallström.
Åsa Schelin, expert boendefrågor på Sveriges Allmännytta. Foto: Nadja Hallström.

– Allmännyttan har en stor påverkan på barn och deras möjligheter till goda levnadsvillkor och livschanser. Redan nu görs stora insatser, men vi vill med den nya vägledningen både lyfta frågan och ge stöd och inspiration till dem som arbetar med barns rättigheter inom bostadsbranschen, säger Åsa Schelin, expert boendefrågor på Sveriges Allmännytta.

I den nya vägledningen ”Bostadsbolaget och barnen” finns konkreta verktyg för hur barnrättsperspektivet kan föras in i bostadsbolagens verksamhet – däribland en checklista och förslag till rutiner för olika yrkesroller. Dessutom delar många anställda på bostadsbolag runt om i landet med sig av sina råd och erfarenheter.

Digitalt seminarium 13 januari

Vägledningen presenteras på ett digitalt seminarium den 13 januari kl.10.00–11.30. På seminariet medverkar Åsa Schelin, expert boendefrågor på Sveriges Allmännytta, Lisa Ivarsbacke, utredare på Barnombudsmannen och Johan Björnqvist, urban utvecklare på Halmstads Fastighets AB. Anmäl dig här senast den 12 januari.

För läsexemplar av vägledningen, kontakta pressansvarig Ulrika Lamberth.

För mer information, kontakta:

Åsa Schelin, expert boendefrågor, Sveriges Allmännytta, 08–406 56 30, 
asa.schelin@sverigesallmannytta.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, 
ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Åsa Schelin, expert boendefrågor på Sveriges Allmännytta. Foto: Nadja Hallström.
Åsa Schelin, expert boendefrågor på Sveriges Allmännytta. Foto: Nadja Hallström.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 318 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 945 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum