Euro Accident Livförsäkring AB

Så kan du förebygga och lindra din spänningshuvudvärk

Dela

Spänningshuvudvärk drabbar många av oss. Den är visserligen ofarlig och går oftast över av sig själv. Men den kan komma olämpligt och vara nog så jobbig ändå, speciellt om den kommer på arbetet. Stress är en av den vanligaste orsaken.

Stress, sömnbrist, tandpressning, dålig arbetsställning och belysning, känslomässiga påfrestningar och hormonella förändringar hos kvinnor är några orsaker som kan ge spänningshuvudvärk, eller huvudvärk av spänningstyp (HST) som den kallas inom sjukvården. För en del kan den också leda till migrän.

Sjukgymnastik och akupunktur har visat sig vara effektivt för att förebygga spänningshuvudvärk och migrän, men det finns också många andra saker du kan göra på egen hand för att lindra eller undvika attackerna så gott det går:

 • Hantera stressen
  Vardagsstress och känslomässig stress sätter sig som spänningar i kroppen, nacke och rygg och leder till spänningshuvudvärk.
 • Slappna av
  Hitta en metod som passar dig där du kan slappna av. Pröva promenader, yoga, massage eller stretchövningar.
 • Rör på dig
  Träna bort spänningshuvudvärken. Med bättre kondition och mer muskler går det att lindra spänningshuvudvärk.
 • Sov gott
  Om du är trött och sover för lite får du lättare spänningshuvudvärk och migrän.
 • Kolla synen
  Huvudvärk kan vara tecken på att synen förändrats. Nya glasögon eller linser kan hjälpa.
 • Skaffa datorglasögon
  Om du jobbar mycket vid datorn kan ögonen bli överansträngda och trötta och leda till huvudvärk. Datorglasögon som anpassas efter dina behov kan hjälpa.
 • Kolla tänderna
  Att gnissla eller bita ihop tänderna i sömnen ger ofta huvudvärk under dagen. En bettskena om natten kan hjälpa.
 • Byt arbetsställning ofta
  Vissa arbetsställningar kan göra att du spänner dig och leda till huvudvärk. Växla mellan att sitta och stå och jobba. Glöm inte att pausa då och då.
 • Ät regelbundet
  Kroppen behöver bränsle. Ät ordentliga måltider regelbundet. Mellanmål håller blodsockret uppe under dagen.
 • För dagbok
  Skriv ner när huvudvärken dyker upp, hur den yttrar sig och vad som gör att smärtan blir värre. Du kan se ett mönster och får ledtrådar vad du kan behöva ändra på.

Källa: Prevent

Kontakter

Bilder

Om

Euro Accident Livförsäkring AB
Euro Accident Livförsäkring AB
Svärdvägen 3 A
182 33 Danderyd

https://www.euroaccident.com/

Tillsammans skapar vi Hållbara medarbetare

Med vision om att skapa en trygg och frisk värld genom hållbara medarbetare tillhandahåller Euro Accident försäkringar plus hälsa via förmedlare och partners.

Euro Accident är ett företag i stark tillväxt med över 1 miljard kronor i premieomsättning och över 200 anställda på kontor i Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Stockholm, Växjö och Örnsköldsvik.

Sedan 2013 är Euro Accident en del av National General Holdings Corp. (NGHC). NGHC är ett publikt amerikanskt bolag. Aktien handlas på NASDAQ.

Följ Euro Accident Livförsäkring AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Euro Accident Livförsäkring AB

Välj främja före härska5.10.2018 16:13:00 CESTBlogginlägg

Ledarskapskonsulterna Birger Lycken och Frida Blom från pr-byrån Westander menar i en debattartikel att arbetsgivarnas insatser för att motverka förminskande beteenden, så kallade härskartekniker, inte enbart är tillräckligt för en välfungerande arbetsplats. Utifrån att vi faktiskt är varandras arbetsmiljö, så måste kunna förvänta oss mer av varandra. Här kommer deras tio tips om hur vi som medarbetare på en arbetsplats kan använda främjartekniker istället för härskartekniker på arbetsplatsen. 1. Säg hej till alla Hälsa på dina kollegor när ni träffas första gången under dagen. När alla pratar med varandra ökar tilliten, samhörigheten och kunskapen om kollegornas kompetens. 2. Visa ditt engagemang Visa ditt personliga engagemang när du har en diskussion eller ett möte med en kollega. Entusiasm smittar och ditt bidrag kan ge kollegan kraft att genomföra sin idé. 3. Ge mycket beröm Slösa med beröm när kollegorna har gjort något bra. På en välfungerande arbetsplats får medarbetarna höra m

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum