EFN Ekonomikanalen

Så kan konsumenter minska matsvinnet

Dela

Matsvinn är ett stort miljöproblem. EFN:s programledare Ara Mustafa ger råd på hur man som konsument kan minska överflödigt matavfall.

Matsvinn. Foto: EFN Ekonomikanalen.
Matsvinn. Foto: EFN Ekonomikanalen.

I Sverige slängs 45 kilo ätbar mat per person och år. I pengar motsvarar det 6 000 kronor för en familj på fyra personer.

För att minska matsvinnet kan man istället för att stirra sig blind på bäst före-datumet, känna hur maten luktar, smakar och ser ut. Ofta har den längre livslängd än vad som står på paketet.

Att se till att ha rätt kylskåpstemperatur beroende på matvaror kan göra att matvarorna klarar sig längre. Samtidigt är planerade inköp efter konsumtion ett ytterligare tips för att förlänga hållbarhetstiden.

Se hela inslaget här (1:23 min, nytt fönster) 

Nyckelord

Bilder

Matsvinn. Foto: EFN Ekonomikanalen.
Matsvinn. Foto: EFN Ekonomikanalen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, alla våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fyra år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum