Spanska Turistbyrån

Så kommer Spanien tillbaka

Dela
Snart kommer Spanien att kunna välkomna dig med öppna armar.
 
Spanien är beredd att ta emot utländska turister i säkra former från och med 1 juli. Detta kommer att möjliggöra räddningen av en del av säsongen samtidigt som man garanterar maximalt hälsosäkerhetsaspekten och man minimerar risken för ett nytt virusutbrott via införsel från utlandet. 
 
När vi nu har bestämt ett datum för ett öppnande, fortsätter vi att arbeta mer intensivt än någonsin med våra europeiska samarbetspartner för att forma regler för öppnandet. Vi eftersträvar att finna gemensamma regler för att kunna återställa den fria rörligheten inom Schengen (+ Storbritannien) under tre premisser: säkerhetsgarantier, vårdkapacitet och transparens. Vi satsar på en gradvis öppning som är ickediskriminerande och samordnat mellan områden med samma epidemiologiska situation, dvs inte endast mellan länder utan mellan regioner. Möjligheter att öppna säkra ömsesidga rutter med länder utanför EU som har adekvata epidemiologiska situationer studeras. Beslutfattandet kommer att åläggas det Europeiska centrumet för förebyggande och kontroll av sjukdomar.
 
I slutet av juni kommer alla spanska resmål att ha avslutat sin avtrappningsprocess och uppnått den nya normaliteten  och kommer alla därför att vara öppna för att ta emot turister, inhemska så väl som från utlandet, om inte den epidemiologiska utvecklingen råder annorlunda.   
 
Turismen behöver säkerhet. Säkerhet så väl i hemlandet som i resmålet. Vi kommer att garantera att turisterna inte kommer att utsättas för risker, och samtiigt att de inte medför risker för vårt land. Vi är förberedda för att ta emot internationella turister. VI har arbetat för att hela den turistiska näringskedjan inför maximala åtgärder för folkhälsan så att smittorisken för coronavirus minskas (21 guider har tagits fram).www.mincotur.gob.es/en-us/COVID-19/Paginas/Guias-sector-turistico.aspx
 
Den första juli kommer karantänen att ha tagit slut. Det arbetas på europeisk nivå för att ta fram gemensamma protokoller/kontroller för att garantera säkerheten och inte förvirra turisterna.  
 
 

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

Några av Europas charmigaste byar vid havet är i Spanien10.7.2020 12:31:03 CESTPressmeddelande

Spaniens kustlinje är cirka 600 mil lång, och längs den finns några av Europas charmigaste byar. Om du vill lägga upp en resväg har du många olika regioner att välja emellan. Både i norr och längs Medelhavets kust hittar du små byar där du kan flanera i smala gränder för att så småningom komma fram till livliga fiskehamnar med härliga uteserveringar och restauranger. Här får du våra tips.

Typiska vegetariska rätter från det spanska köket26.6.2020 11:37:15 CESTPressmeddelande

Att resa och äta gott är en bra kombo. Men om man är vegetarian så kan det ibland vara svårt att hitta rätt uti världen. Men just i Spanien behöver det inte vara något problem. Särskilt om man rustar sig med våra tips! Det spanska köket är baserad på medelhavsdieten och erbjuder en hel del olika rätter som inte innehåller kött. Här får du en liten intro till spanska vegetariska rätter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum