Ticket

Så lång tid innan avfärd bokar svenskarna sin resa

Dela

De flesta svenska resenärer föredrar att vara ute i god tid när det gäller reseplanering, och bokar sin semesterresa utomlands mellan 3 till 6 månader innan avresa. Var tionde svensk är betydligt mer spontana, och avvaktar till 1-2 veckor innan avfärd med att boka resan. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning.

- Det finns flera fördelar med att boka sin semesterresa utomlands relativt tidigt. Dels har man som resenär större valmöjligheter när resorna inte ännu är fullbokade och utbudet fortfarande är stort, och dels är det härligt att ha en resa att se fram emot, kunna planera och göra research kring och längta till, säger Katarina Daniels, PR- och Kommunikationsansvarig hos Ticket.

De allra flesta svenskar bokar oftast sin semesterresa utomlands mellan 3 till 6 månader innan resan ska gå av stapeln. Så pass lång tid innan är valmöjligheterna av både resmål och hotell många, och ger även gott om tid att undersöka exempelvis utflyktsmöjligheter eller restaurangtips på vald semesterort.

10 procent av de svenska resenärerna gillar att vara ute i extra god tid, och bokar gärna resan mer än ett halvår innan avfärd. Att boka 6 månader eller längre innan resan är något vanligare bland resenärer i åldern 41-50 år (15 procent). I denna ålder är många inne i småbarnsåren samt ett intensivt yrkesliv, varför längre framförhållning kan vara skönt att ha både gentemot arbetsgivare och för planeringens skull.

Lika många som gillar att vara ute i god tid föredrar istället att vara betydligt mer spontana – 11 procent bokar vanligtvis sin resa mellan 1-2 veckor innan avresedatum. Denna spontanitet gällande utlandsresor är vanligare bland mer seniora resenärer i åldern 66-79 år (15 procent). I denna ålder har de flesta ingen arbetsgivare att ta hänsyn till, ingen semesteransökan som behöver godkännas eller barn som riskerar att missa viktig skoltid, varför möjligheten till att spontant resa iväg är betydligt större än för de yngre resenärerna.

Hur lång tid innan avresa brukar du vanligtvis boka din utlandssemester?

  1. 3-6 månader, 42 procent
  2. 2 månader, 14 procent
  3. 1-2 veckor, 11 procent
  4. Mer än 6 månader innan, 10 procent
  5. 1 månad, 8 procent
  6. Tveksam, vet ej, 15 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning, riksrepresentativt urval.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och Kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum