Resia AB

Så reser svenskarna i påsk

Dela

Svenskarna vill till solen i påsk. Resor till de klassiska sol- och badresmålen Gran Canaria och Teneriffa har ökat under påskveckan, medan resor till storstäder som London, New York och Paris minskar. Allra störst uppsving får Miami, något som hänger ihop med det stora intresset för att kryssa i Karibien. Det visar bokningsstatistik från Resia.

- De klassiska sol- och badresmålen ökar, samtidigt som vi ser en minskning för storstadsresorna den här påsken. Vi har också ett uppsving för norska och svenska fjällen, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Många svenska resenärer väljer också att kryssa under årets påskveckor, och då framförallt i Karibien.

- Det är ovanligt många barnfamiljer som väljer att kryssa i påsk, gärna kombinerat med några dagar i Orlando där de också passar på att besöka någon av de fantastiska parkerna. Dubai är också ett populärt kryssningsresmål under påsken. Kort restid, intressanta stopp och solsäkert klimat lockar oss svenskar dit, säger Ingela Schönning.


Topp 5 charter och reguljärflyg
1.Las Palmas (2)
2.Teneriffa (4) 
3.London (1) 
4.New York (2) 
5.Miami (12) 

Topp 5 svenska och norska fjällen
1. Sälen 
2. Trysil 
3. Skeikampen 
4. Idre Fjäll 
5. Hafjell

  • Bokningsstatistiken avser privatresor med avresa 21 mars till och med 1 april 2016.

För mer information, kontakta gärna:
Ingela Schönning, Kommunikationschef Resia Travel Group
Tfn: 0761-10 97 36 eller e-post: ingela.schonning@resia.se

Bo Jakobsson, Försäljningsdirektör Resia Travel Group
Tfn: 031 63 60 15 eller e-post: bo.jakobsson@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum