Ticket

Så reste svenskarna julen 2019

Dela

Att fira jul utomlands innebär betydligt mindre stress kring alla julförberedelser och en mer avslappnad julledighet tillsammans med den närmaste familjen. Gran Canaria blev 2019 års jul mest populära resmål, följt av vinterfavoriten Thailand med Bangkok i spetsen. Många svenska resenärer valde även att fira jul i storstäder som Amsterdam, London och Paris, enligt färsk statistik från Ticket.

- Julen kan vara en stressig ledighet – först med en massa förberedelser kring julklappar och all mat som ska lagas, och sedan många inplanerade familje- och släktträffar. Fler och fler svenskar har under de senaste åren valt att skippa det traditionsenliga firandet på hemmaplan, för en lugnare och mer avkopplande julsemester utomlands, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Många svenskar väljer att resa utomlands under jul- och nyårsledigheten – antingen för att fira självaste julafton på något härligt resmål, eller så väljs traditionsenligt firande på hemmaplan för att strax efter resa iväg, för miljöombytets, solens och värmens skull. Ytterligare en anledning att välja ett julfirande utomlands är att man då slipper mycket av julstressen – både den stress som alla förberedelser inför julfirandet ofta medför, men också den stress det kan innebära att resa runt och tillbringa mycket tid med släkten. En avslappnad jul utomlands med den närmaste familjen blir då ett perfekt sätt för återhämtning.

Gran Canaria är ett av vinterhalvårens mest populära resmål – och så även för julfirandet 2019, med stor marginal till tvåan Bangkok. Gran Canaria är förvisso inte lika sol- och värmesäkert som Thailand, men lockar med en betydligt kortare flygresa. Bangkok lockar dock fler julfirare som väljer att stanna borta under en längre tid än en vecka, och reser då vidare till något härligt sol- och badresmål söderut i Thailand.

Storstäder var också populärt bland svenska resenärer i julas, med Amsterdam som en tydlig favorit. Resebokningarna till Amsterdam i julas minskade dock med knappt 15 procent, jämfört med julen 2018. Istället var det en annan storstadsklassiker – Paris – som blev julens reseraket, och ökade antalet bokningar med drygt 70 procent.

Mest populära resmål julen 2019 – hit reste svenskarna

  1. Gran Canaria (2)
  2. Bangkok (1)
  3. Amsterdam (3)
  4. Teneriffa (8)
  5. Phuket (4)
  6. London (6)
  7. Miami (5)
  8. Krabi (10)
  9. Paris (ny)
  10. Malaga (7)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor med avresa den 18-31 december 2019.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Nyckelord

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke.

Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

Tel:073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Krav på coronatester och hälsodeklarationer vid resor i coronatider9.7.2020 05:10:00 CEST | Pressmeddelande

Efter att UD den 30 juni hävde sin avrådan för resor till 11 länder så har resebokningarna stadigt ökat igen. Resmålen kan dock fortfarande ha olika regler och restriktioner för svenska resenärer, och krav på coronatester på flygplatsen eller att man måste fylla i onlineformulär innan man reser till landet skapar förvirring bland svenska resenärer, rapporterar resebyrån Ticket.

Osäkerhet kring corona ger uppsving för charter och paketresor7.7.2020 05:10:00 CEST | Pressmeddelande

UD hävde den 30 juni sin avrådan för resor till 11 länder, och under juli börjar charterbolagen återigen flyga till de populära sommarresmålen i Spanien, Grekland och Kroatien. Osäkerheten kring vad som gäller har samtidigt lett till att nästan 40 procent av semesterresenärerna väljer att boka charterresa eller paketresa istället för att boka flygbiljetten och hotellet separat, visar statistik från resebyrån Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum