Svenska Friidrottsförbundet

Så satsar Svensk Friidrott för att få tillbaka parafriidrottarna

Dela

Paraidrotten har tappat 62 procent i deltagartillfällen under pandemin. Nu gör Svensk Friidrott en PR- och kommunikationssatsning tillsammans med Fuze PR för att väcka intresset för parafriidrotten och få in fler aktiva. ”Nya ögon på våra utmaningar", säger Daniel Cortobius, projektledare för parafriidrotten hos Svensk Friidrott.

Parafriidrotten flyttade 2022 in hos Svensk Friidrott. Nu startar förbundet en omfattande PR- och kommunikationssatsning tillsammans PR-byrån Fuze för att få tillbaka parafriidrottarna till arenorna och hallarna. Och det behövs. Paraidrotten stod för ett av de största tappen bland alla idrotter under pandemin. Hela 62 procent av alla deltagartillfällen försvann 2019-2021. Friidrotten tappade jämförelsevis “bara” 26 procent.

“Många av våra föreningar bedriver redan idag bra friidrottsverksamhet och genom den här satsningen tillsammans med Fuze hoppas vi kunna attrahera fler personer med funktionsnedsättningar till friidrotten. Det ska bli väldigt roligt och stimulerande att få lite nya ögon på våra utmaningar” säger Daniel Cortobius, projektledare parafriidrott.  

“Idrotten har en oerhört viktig roll i samhället för att skapa motion och hälsa men också inkludering och självkänsla. Rörelse är till för alla men tyvärr hamnar vissa grupper efter när kommer till tillgänglighet. Det vill vi ändra på och är glada att Svensk Friidrott valt Fuze som kommunikationspartner för parafriidrotten” säger Daniel Lagerqvist, vd på Fuze.

Utöver satsningar på PR och kommunikation hoppas Svensk Friidrott att genom verksamhetsmedel kunna stimulera föreningar till att satsa på parafriidrotten. Under 2022 kommer också ett flertal mästerskap att arrangeras runt om i Sverige. SM i Halvmaraton på F1-banan i Anderstorp i juli, friidrotts-SM i Norrköping i augusti och Nordiska Mästerskapen i Bollnäs samma månad. 

I dag finns det ca 70 föreningar i Sverige som driver friidrottsverksamhet för personer med funktionsnedsättningar. Föreningarna är spridda i större delar av landet och verksamheten riktar sig mot olika målgrupper. Med begreppet parafriidrott inkluderas personer med funktionsnedsättning (rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning) som bedriver friidrott som motions-, tränings- eller tävlingsform.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum