Business Region Göteborg AB

Så ska modeföretag stärka sin innovationskraft

Dela

I samarbete med Marketplace Borås, Skandinaviens affärsarena för mode, textil och design, arrangerar ADA ett Innovations Lab med modetema.

Innovationslabbet, vänder sig till små- och medelstora företag med tillväxtambition som vill stärka sin innovationsförmåga. I innovationslabbet träffas flera aktörer och tillsammans testas en arbetsmetod för att enklare driva innovationsarbetet och översätta företagens kundbehov till lösningar.

I innovationslabbet arbetar man i flera steg. Efter att först ha kartlagt och identifierat de medverkande företagens utmaningar och idéer, arbetar man med att tillsammans göra prioriteringar för fortsatt workshoparbete. Under själva workshopen utvecklas sedan de olika idéerna tillsammans med en grupp kreatörer såsom designers, kommunikatörer m.fl till användbara lösningar för slutkund. Vilka effekter innovationslabbet har fått för de medverkande företagen kommer att följas upp.

Innovation Labbet äger rum på Marketplace Borås den 7 och 8 juni klockan 09.00 till 12.00 och är gratis. Sista anmälningsdag är den 24 maj.

Läs mer här:

http://www.adasweden.se/artikel/ada-gor-valkomna-till-innovationslabb-for-mode/ alt http://www.marketplaceboras.se/valkomna-till-innovationslabb-for-mode/

ADA jobbar för kreatörer inom främst reklam, mode, arkitektur, design, konst, konsthantverk i Göteborg och Västra Götalandsregionen. ADAs uppdrag är att bidra till att kreatörer utvecklas här, vill vara här och kan tänka sig att flytta hit. www.adasweden.se

ADA är en del av Business Region Göteborg, vars uppdrag är att skapa förutsättningar för regionens näringsliv genom att bistå med kunskap, kontakter och arenor för samverkan. www.businessregiongoteborg.se

Innovation Lab arrangeras på uppdrag av Västra Götalandsregionen.

Nyckelord

Kontakter

Innovations Lab
Azadeh Kazemi
+46 (0)31-367 62 14
azadeh.kazemi@businessregion.se

Presschef
Bengt Kjellin
+46 (0)31 367 61 64
bengt.kjellin@businessregion.se

Bilder

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Östra Hamngatan 5
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum