Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Så skapar vi en godare jul under ovanliga förutsättningar

Dela

Advent och jul är högtider som många människor förknippar med besök i våra kyrkor. Det är också en tid på året när många människor behöver stöd i tillvaron. I år kan vi inte samlas i våra kyrkor som vanligt men vi vill ändå förmedla en känsla av tro, hopp och kärlek när mörkret är som störst.

Därför ser vi till att hålla våra kyrkorum så öppna som det någonsin går och bemannar dem i så hög utsträckning som möjligt. Vår egen stödtelefon och jourhavande präst finns som alltid tillhands och vi anordnar extra många webbsändningar av såväl gudstjänster som musikevenemang. Ett exempel är Domkyrkomusikens adventskalender.

En godare jul

Men vi vill också inspirera till att göra den här julen till en godare jul. Därför har vi en egen adventskalender där vi tipsar om vad du kan göra som är gott för andra människor. Varje dag kommer vi också att webbsända dagens ord, som är korta betraktelser från våra medarbetare som är ägnade att skänka tro, hopp och tröst.

Ett ljus i mörkret

Varje söndag i advent erbjuder vi kostnadsfri ljuständning i domkyrkan. Varje söndag i advent mellan kl. 15-17 tänder vi ett ljus i domkyrkan för dig eller någon du tänker på. Ljuständningen projiceras på domkyrkans vägg och livesänds på Svenska kyrkan Västerås Facebooksida. Du kan beställa ljuständning på tre sätt:

  • via en speciell brevlåda som finns på plats utanför Domkyrkan. Den töms kl. 15 varje söndag i advent. 
  • via SMS till telefonnummer 0702-56 37 00, varje söndag i advent mellan kl 15-17.
  • Direkt i flödet vid vår livesändning på vår Facebooksida mellan kl 15-17 varje söndag i advent.

Ljuständningen är kostnadsfri. Du som vill får gärna skänka en gåva till Act Svenska kyrkan, tidigare Svenska kyrkans internationella arbete. Årets julinsamling går till att arbeta mot övergrepp mot flickor och skadliga traditioner som krossar drömmar och slår sönder liv. Du är med i kampen för alla flickors rätt till ett värdigt liv genom att swisha till 900 1223. https://www.svenskakyrkan.se/act/julinsamlingen

Du är inte ensam utan älskad och värdefull

Vi fortsätter självklart stötta dig som behöver hjälp, stöd och tröst. Till exempel genom matkassar och julklappar till barnfamiljer men också via att erbjuda någon att tala med, via telefon, snapchat eller väntjänst.

Du som vill har också möjlighet att från den 9 december hämta en julhälsning i våra öppna kyrkorum. Julhälsningen innehåller stearinljus, tändstickor, information om hur du håller en enkel hemandakt, reflex, adventskalender och en hälsning från oss. Läs gärna mer på vår webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/julen2020

För mer information, kontakta

Daniel Eklund, domprost, Västerås pastorat, 021-10 76 25 eller daniel.eklund@svenskakyrkan.se

Ulrika Säfström Sunnerfelt, kommunikationschef, Västerås pastorat, 021-10 76 13 eller ulrika.sunnerfelt@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nu finns julhälsningar att hämta för alla som önskar ett ljus i mörkret11.12.2020 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Advent och jul är högtider som många människor förknippar med besök i våra kyrkor. Det är också en tid på året när många människor behöver stöd i tillvaron. Som en del av våra aktiviteter för att förmedla en känsla av tro, hopp och kärlek när mörkret är som störst har vi tagit fram julhälsningar. Dessa kan hämtas på tre sätt, antingen via någon av våra öppna kyrkor, enligt överenskommelse med din församling eller via Stadsmissionens Second Hand-butik. Du ser när kyrkorna är öppna via www.svenskakyrkan.se/vasteras

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum