Almega

Så skapar vi fler RUT-jobb

Dela

Under torsdagen släpper Almega en ny rapport om ett utvidgat RUT-avdrag för fler jobb med hushållsnära tjänster. I dagens läge är RUT-avdraget hårt reglerat, men genom att minska regelkrånglet och utvidga avdraget till att omfatta fler tjänster kan vi öka efterfrågan på hushållsnära tjänster, förenkla livspusslet och skapa fler enkla jobb.

- Vi ser att det finns en växande efterfrågan på RUT-tjänster, och ett behov av fler enkla jobb. Med ett breddat avdrag kan vi skapa fler jobb till de som står längst ifrån arbetsmarknaden, säger Andreas Åström, chef för Näringspolitik och kommunikation på Almega.

Det finns i dag en stor gränsdragningsproblematik för vad som räknas som en hushållsnära tjänst. Exempelvis ges avdrag för flytt av ett piano från din bostad till ett förråd, men inte från din övervåning till undervåning. Denna snäva detaljreglering har länge varit en hämsko över en växande bransch.

- Sedan RUT infördes 2007 har det skapats drygt 30 000 nya jobb. Hela 75 procent av dem har haft en svag anknytning till arbetsmarknaden. Det är riktiga jobb i ett Sverige där jobb med låga trösklar behövs, avslutar Andreas Åström.

Bland de tjänster som bör inkluderas i det nya avdraget finns återinförd läxläsning, installation av hemlarm, städning av dödsbo och bortforsling av miljöfarligt avfall.

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum