SHL Svenska Hockeyligan AB

Så spelas SM-slutspelet och kvalspelet i SHL

Dela

Torsdagen den 9 mars spelas den sista omgången i SHL. Två dagar senare kickar SM-slutspelet igång med åttondelsfinaler och vi ser fram emot rafflande matchserier i kvart och semi innan två lag gör upp i final. Parallellt med SM-slutspelet spelas även kvalspelet och här hittar du hållpunkter och schema att skriva upp i kalendern.

Vi minns alla hur spännande SM-slutspelet var i våras och vilka fantastiska inramningar all publik bjöd på. Med start den 11 mars kör vi igen - SM-slutspelet där vi ska kora en svensk mästare.

Nedan går vi igenom datum och upplägg. Du kan även lära dig allt om upplägget i videon längre ner i artikeln.

Så spelas SM-slutspelet

Lag 1-6 i SHL-tabellen direktkvalificeras till kvartsfinal, medan lag 7-10 först spelar åttondelsfinal i bäst av tre matcher i formatet borta-hemma-hemma (B-H-H). Kvartsfinalerna, semifinalerna och SM-finalen spelas i bäst av sju matcher i formatet H-B-H-B-H-B-H.

Efter att åttondelsfinalerna har spelats, som inleds den 11 mars, kommer de två vinnande lagen att ställas mot SHL-tabellens etta respektive tvåa i efterföljande kvartsfinal. Det lag som avancerade från åttondelsfinalen, men som hade lägst tabellplacering under seriespelet, möter ettan och det bättre rankade laget av de båda ställs mot tvåan. I övriga kvartsfinaler möts trean och sexan samt fyran och femman i tabellen.

De högst rankade lagen i respektive matchserie inleder på hemmaplan. Därefter turas respektive lag om att spela på hemmais.

Lag ett och två i SHL inleder kvartsfinalspelet torsdagen den 16 mars, medan de resterande två kvartsfinalserierna inleds fredagen den 17 mars. Det bäst placerade laget som når semifinal inleder semifinalspelet fredagen den 31 mars. Den andra semifinalserien inleds lördagen den 1 april.

Den första finalmatchen spelas lördagen den 15 april och en potentiell sjunde finalmatch spelas lördagen den 29 april. Segraren i SM-finalen är svensk mästare för säsongen 2022/2023 och belönas med Raoul LeMats pokal.

Viktiga hålltider

11 mars - start av åttondelsfinaler

16 mars - start av kvartsfinaler

31 mars - start av semifinaler

15 april - start av finalen

Här finns hela spelschemat för SM-slutspelet

Kvalspel 2023

Parallellt med SM-slutspelet spelas även kvalspel för att avgöra vilket lag som får lämna SHL. Det spelas mellan de två sämst placerade lagen i tabellen i bäst av sju matcher i formatet H-B-H-B-H-B-H.

Kvalspelet startar tisdagen den 14 mars och en eventuell sjunde och avgörande match spelas tisdagen den 28 mars.

Här finns hela spelschemat för kvalet.

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2022/2023 är: Brynäs IF, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum