Så tränar vi 2021 – en trendspaning från Friskis&Svettis

Dela

Ute har blivit inne och hemmakontoret det nya gymmet. Det är några av de nya vanor som vi ser lever kvar även under året som kommer. Friskis&Svettis listar 9 träningstrender för 2021.

Fotograf: David Lagerlöf
Fotograf: David Lagerlöf

Vi lämnar ett speciellt år bakom oss. Ett år som på många sätt inneburit nya vanor, inte minst när det kommer till träningen. Vi hittade ut i naturen och började leka igen. Trender som fortsätter att ta plats när vi nu går in i ett nytt träningsår.

Pandemin är långt ifrån över och rörelse är viktigare än på mycket länge.
– Inom Friskis har vi fokuserat på att möjliggöra träning för fler med ett utökat utbud i uteträningen och onlinepass för olika tillfällen. Nu fortsätter vi att vässa verksamheten för den nya verkligheten. Vi vet att bara lite rörelse gör stor skillnad för hur vi mår både fysiskt och psykiskt, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklingschef på Friskis&Svettis.

Ute har blivit inne och hemmakontoret det nya gymmet. Några av de nya vanor som vi ser lever kvar även under året som kommer. Det här är Friskis 9 träningstrender 2021:

1. Skogen är inne

Mycket illa kan och vill man säga om pandemin, men den fick oss att komma ut i naturen.

Många vandrar, vinterbadar och ses i skogen tillsammans med vänner. Utevistelsen kopplas till nästan en existentiell upplevelse.

2. Passen har flyttat ut

Inte bara skogens lockelser har tagit oss ut i friska luften. Friskis började med utepass redan i våras för att tillgängliggöra träning i en tuff tid. Att kunna erbjuda träning på fler nya platser är en utveckling vi tror starkt på.

3. Hemma är det nya gymmet

Det är verkligen träning där du är. Under det senaste året har många tvingats till att testa och upptäckt att man gillar det. Det är många gästrum och förråd som har blivit gym i år.

4. Passet i fickan

En utveckling som har möjliggjort hemmaträningen är det ökade utbudet av digital och streamad träning som fortsätter att växa och utvecklas i snabb takt.

5. Gör plats för återhämtningen

Yogapassen är några av de mest populära passen inom den digitala träningen. I de tider som råder kan det vara ett sätt att landa in och hitta ett lugn i allt som händer. Andra hittar återhämtning och ny energi i mer dynamiska yogapass.

6. Tonåringarnas fritidsgård

Redan förra årets spaning pekade på att fler yngre blev medlemmar på anläggningarna och det här är en växande trend. Friskis jobbar mycket med olika projekt riktade till ungdomar.

7. Styrka växer starkt

De fria vikterna och funktionella ytorna på gymmen har vuxit starkt de senaste åren och det finns inget som pekar mot att det skulle sluta växa. Styrketräning har blivit otroligt stort bland ungdomar.

8. Byt måste mot lust

Träning har för många gjort en helomvändning från att vara något som ”måste bli gjort” till att bli lekfullt och roligt. Aktiviteter som padel och mountainbike växer så det knakar och har gett träningen nya värden. Det är ett sätt att umgås och något man verkligen njuter av.  

9. Vi sneglar på idrottarna

Kommer ni ihåg för några år sedan när varenda kändis spottade ur sig en träningsbok tillsammans med sin PT? Så ser det inte ut idag. Idag är det idrottare som fungerar som en inspirationskälla för träningsbranschen.

Nyckelord

Kontakter

Tina Uppfeldt, träningsutvecklingschef Friskis&Svettis, tel 070-465 00 58.

Bilder

Fotograf: David Lagerlöf
Fotograf: David Lagerlöf
Ladda ned bild

Länkar

Om

Friskis&SvettisÖver en halv miljon människor utgör Frikis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 159 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin rörelseglädje. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum