Apollo

Så tränar vi under semestern

Dela

Svenskarna ligger inte på latsidan under semestern, snarare tvärtom. Enligt Apollo har löparskor och träningskläder blivit lika självklart som surfplatta och solglasögon i resväskan, och det är särskilt en träningsform som sticker ut.

Gruppträning Sivota Retreat - powered by Playitas
Gruppträning Sivota Retreat - powered by Playitas

Intresset för aktiva semestrar har varit stort i flera år och har efter pandemin ökat rejält. På Apollo har försäljningen av träningsresor ökat med 40 procent jämfört med 2019, och sporthotellet Playitas Resort på Fuerteventura är vinterns populäraste resmål.  

- För allt fler är semestern till för att ta hand om sig själv och för att vårda personliga intressen. Samtidigt är svenskarna aktiva naturligt. Vi älskar att vara i rörelse och testa nya fitnesstrender. Finns det träningsmöjligheter på hotellet är vi först med att ta vara på den möjligheten, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.  

 

Gruppträningligger i topp 

På Apollo sporthotell i Playitas-gruppen hade gästerna över 40 000 bokade sportaktivitetstimmar under sommaren. Padel, crossfit och yoga utmärkte sig, men det är gruppträningsom lockar allra mest 

- Gruppträning utomhus är allt mest populärt. De är sociala, roliga och lätta att ta del av, oavsett vilken form man är i. På Playitas sattes nyligen deltagarrekord i en gruppklass, då så många som 200 personer tränade Body Balance, fortsätter Sandra Miller Kinge. 

Apollos sporthotell leder professionella instruktörer alla gruppträningar, samt på flera av Apollos egna koncepthotell, Apollo Mondo. Dessutom anordnar Apollo träningsresor med flera kända profiler under hela året, däribland Mårten Nylen, Peter Blaha och Jonas Colting. 

 

Padelfebern ökar  

Sedan Apollo investerade i sina första padelbanor år 2020 har intresset ökat markant. Därför har Apollo i år utökat satsningen med yterliggare 12 padelbanor, samt en kalender fullspäckad med padelevenemang i regi av Swedish Padel Camp. Padelutbudet täcker både sommar- och vintersäsongen. 

- Padelfebern är enorm, och som Nordens största arrangör av träningsresor är det klart att vi måste tillgodose det intresset och låta våra gäster utöva sin favoritsport även under semestern, avslutar Sandra Miller Kinge. 

 

Populäraste träningspassen på Apollos sporthotell 

Playitas Resort 

Levante – powered by Playitas 

Porto Myrina – powered by Playitas 

Sivota Retreat – powered by Playitas 

Gruppträning 

 

WOD 

 

Fitness & WOD 

 

Aqua 

Spinning 

Padel 

Padel 

Yoga 

Jumping Fitness 

Yoga 

Aqua 

Stretch & Relax 

Balance  

Spinning 

Morning yoga 

Core 

Self Myofasial Release 

Aqua 

Gruppträning  

Water Volleyball 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gruppträning Sivota Retreat - powered by Playitas
Gruppträning Sivota Retreat - powered by Playitas
Ladda ned bild
Padel
Padel
Ladda ned bild
Gruppträning Porto Myrina - powered by Playitas
Gruppträning Porto Myrina - powered by Playitas
Ladda ned bild

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum