Jönköpings kommun

Så tyckte invånarna om Österängens utveckling

Dela

Just nu pågår arbetet med ett planprogram för Österängen. Det ska ge en helhetsbild av Österängens utvecklingsmöjligheter vad gäller att skapa fler bostäder och utveckla en trivsam livsmiljö. En inledande del av detta arbete var en medborgardialog som genomfördes i höstas.

Puck Larsson, planarkitekt
Puck Larsson, planarkitekt

- På grund av pandemin och de skärpta allmänna råden som kom under tiden blev vi begränsade i sättet dialogen kunde genomföras på. Men den gav ändå en bra bild av vad de boende på Österängen värdesätter och vill utveckla. Grönskan framhålls som en viktig kvalitet och många tycker att centrum behöver utvecklas med butiker, verksamheter och service. Även mötesplatser och aktiviteter för olika åldrar är något som efterfrågas, säger Puck Larsson, projektledare för planprogrammet.

Av de platser som pekades ut för nya bostäder var det i första hand platser som är outnyttjade eller upplevs som otrygga. En del tycker inte att det behövs nya bostäder på Österängen. Flera efterfrågade bostadsrätter eller lägre småskalig bebyggelse så som parhus, men majoriteten av de som svarade ville ändå bo i hyresrätter i framtiden.

Medborgardialogen genomfördes som en webbenkät och genom en riktad dialog tillsammans med Österängsskolan där sex klasser besvarade en enkät och två av dessa genomförde även en rituppgift. Totalt besvarade 147 personer enkäterna.

- Det var intressant att genomföra dialogen tillsammans med skolan på Österängen. På det sättet fick vi tydligt med barnperspektivet, vilket är väldigt viktigt, när vi fortsätter arbetet med planprogrammet, säger Puck Larsson.

Resultatet från dialogen presenteras under vecka 10-11 på Österängens bibliotek och hela sammanställningen finns att ta del av på kommunens hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Puck Larsson, planarkitekt
Tfn: 036-105119
puck.larsson@jonkoping.se

Bilder

Puck Larsson, planarkitekt
Puck Larsson, planarkitekt
Ladda ned bild
Teckning om Österängens utveckling av elev på Österängsskolan.
Teckning om Österängens utveckling av elev på Österängsskolan.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum