Ticket

Så viktigt är valet av flygbolag för de svenska resenärerna

Dela

En majoritet av svenskarna som reser utomlands med flyg tycker att valet av flygbolag är viktigt. Totalt uppger 55 procent av de svenska resenärerna att det flygbolag som de väljer inför en utlandssemester är ganska eller mycket viktigt, enligt Tickets senaste Sifoundersökning.

- Många resenärer är mycket prismedvetna när de letar flygbiljetter utomlands, men likväl är det många som väljer bort flygbolag som de inte känner förtroende för. I en starkt konkurrensutsatt bransch är kundernas bild av varumärket viktigt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Sverige är en intressant marknad för många internationella flygbolag. Befintliga bolag lanserar nya flyglinjer, och flera nya aktörer tittar på lansering av nya linjer främst med Arlanda i Stockholm och Kastrup i Köpenhamn som bas. Konkurrensen är stenhård – låga priser lockar många resenärer, men flygbolagets varumärke och det förtroende som varumärket har hos de svenska resenärerna är av stor vikt.

12 procent av de svenska resenärerna tycker att valet av flygbolag när de ska flyga på en semesterresa utomlands är mycket viktigt, och väljer aktivt bort flygbolag som de antingen själva har haft sämre erfarenheter av tidigare eller inte har hört eller läst goda recensioner om. Ytterligare drygt 4 av 10 resenärer (43 procent) uppger att flygbolagsvalet är ganska viktigt, och söker sig aktivt till flygbolag som de har förtroende för.

- Det är inte bara bra eller dåliga recensioner som påverkar resenärerna, att de över huvud taget känner till flygbolaget ifråga spelar stor roll. Detta gör att många för svenskar mindre kända flygbolag, exempelvis från Mellanöstern, har en längre uppförsbacke att klara av för att nå de svenska resenärerna, säger Katarina Daniels.

Åsikten kring vilken betydelse valet av flygbolag har för en semesterresa är relativt lika för samtliga svenska resenärer, oavsett var i landet boendeorten är. Däremot anser kvinnor i större utsträckning än män att flygbolaget är viktigt. 59 procent av kvinnorna anser att valet av flygbolag är ganska eller mycket viktigt, jämfört med 51 procent av männen.

Hur viktigt är valet av flygbolag för dig när du ska flyga på utlandssemester?

  1. Mycket viktigt, 12 procent
  2. Ganska viktigt, 43 procent
  3. Ganska oviktigt, 31 procent
  4. Mycket oviktigt, 8 procent
  5. Tveksam, vet ej, 7 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning. Totalt tillfrågades 1 000 respondenter i åldern 18-79 år, boende över hela landet (riksrepresentativt urval).


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Minskade resor till Hong Kong på grund av demonstrationer – andra asiatiska storstäder ökar19.9.2019 09:13:48 CESTPressmeddelande

Hong Kong, en av Asiens främsta och mest spännande storstäder, har under de senaste åren lockat fler och fler svenska resenärer. De demonstrationer och protester mot ett ökande kinesiskt inflytande, som ökade i intensitet från och med juni i år, har dock fått konsekvenser för resebokningarna till Hong Kong som minskat med drygt 25 procent, enligt färsk statistik från Ticket.

Ökande weekendresor i höst – älskade klassiker hetast10.9.2019 07:35:00 CESTPressmeddelande

Hösten är en intensiv period för weekendresor. Många svenskar söker sig gärna iväg för några dagars utlandssemester, och weekendresor ökar med 7,5 procent. Sol och bad lockar inte lika mycket som under sommaren – istället är det energigivande storstäder som svenska resenärer helst besöker. De mest populära resmålen är främst älskade klassiker som Paris och London, men det är den nygamla favoriten Amsterdam som både intar topplaceringen samt står för årets raketökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum