Ledarna

Så vill fack och arbetsgivare tillsammans förbättra chefers och tjänstemäns arbetsmiljö

Dela

Under den europiska arbetsmiljöveckan lanserar Ledarna tillsammans med Byggföretagen, Sveriges Ingenjörer och Unionen en gemensam satsning för att förbättra chefers och tjänstemäns arbetsmiljö. Målet är att genom ett dialogverktyg stödja samtal om den psykosociala arbetsmiljön på arbetsplatser runt om i landet.

Att arbeta med förbyggande arbetsmiljöarbete har stor positiva effekter. Inom byggsektorn är man van att arbeta med den fysiska arbetsmiljön på byggena. Men lika viktig är den psykosociala arbetsmiljön - hur människor trivs med sina arbetskamrater, hur meningsfullt arbetet upplevs och hur stort inflytande man upplevs ha.

- Allt för ofta ser vi att chefens egen arbetsmiljö tappas bort i arbetet med arbetsplatsens arbetsmiljö. Vi vet att om cheferna har en god arbetsmiljö ökar förutsättningarna för en god arbetsmiljö för alla. Vi välkomnar det nya dialogverktyget för det kommer att leda till ökad kunskap om ett bra arbetsmiljöarbete för chefers och tjänstemäns arbetsmiljö, säger Andreas Miller, förbundsordförande Sveriges chefsorganisation Ledarna.

Lanseringen av utbildningsmaterialet från Ledarna, Byggföretagen, Sveriges Ingenjörer Unionen och sker under den europeiska arbetsmiljöveckan som startar den 24 oktober. Ta del av materialet här.

Kontakter

Bilder

Om

Ledarna
Ledarna
S:t Eriksgatan 26
102 22 Stockholm

0200-87 11 11https://www.ledarna.se/

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 95 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer på ledarna.se. Pressjour 08-598 99 33

Följ Ledarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ledarna

Unga chefer får inte nödvändig introduktion7.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den svenska chefskåren börjar bli gammal. Jämfört med andra europeiska länder är svenska chefer äldre, bara var fjärde chef är under 40 år. Stora pensionsavgångar gör att behovet av att både nyrekrytera och behålla chefer är stort, såväl inom privat som offentlig sektor. Men 36 procent av de unga cheferna har övervägt att lämna sitt chefsuppdrag den senaste månaden och nästan hälften av dessa har övervägt att helt sluta som chef.

Allt fler chefer tar ansvar för den hållbara omställningen2.11.2022 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Trenden är tydlig: Allt fler svenska chefer har ett hållbarhetsansvar. 7 av 10 chefer svarar att hållbarhet ingår i deras uppdrag. Dessvärre ökar inte tydligheten kring vad cheferna förväntas uppnå i samma takt. Endast hälften av cheferna med hållbarhetsuppdrag tycker att målen är tydliga. Det visar Sveriges chefsorganisation Ledarnas Hållbarhetsbarometer där svenska chefers inställning till och förutsättningar för hållbarhetsarbete undersöks.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum