Socialdemokraternas PS Kansli

Så vill S att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland

Dela

Klimatkrisen är mänsklighetens svåraste utmaning. Socialdemokraterna går till val på att skapa ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Att ha en politik för att hantera klimathotet är en viktig del i detta. S presenterar nu förslag på vägen mot partiets mål att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland, med ökade krav på återvinning och cirkularitet.

Den S-ledda regeringen har under mandatperioden genomfört en lång rad reformer för att klara omställningen mot ett fossilfritt välfärdsland. Nu presenterar Socialdemokraterna ytterligare förslag.

- Klimathotet är vår tids ödesfråga. Därför gäller det att vi agerar nu, säger utrikesminister Margot Wallström (S).

Socialdemokraterna vill se krav på möjlighet till återvinning och cirkularitet och föreslår bland annat pant på mobiltelefoner och att onödig användning av engångsartiklar ska fasas ut. Partiet går också till val på att öka de lokala klimatinvesteringarna med 1,5 miljarder kronor fram till 2020. S vill också att Sverige genom EU ska driva på för en skärpning av ländernas åtaganden i Parisavtalet, samt behålla de båda stödformerna Industriklivet och Klimatkrivet.

- Sverige kan påverka utvecklingen på två sätt: genom att driva på internationellt, och genom att gå före och visa att det går att kombinera lägre utsläpp med jobb och välfärd, säger Åsta Westlund (S), ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Läs mer om samtliga förslag på socialdemokraterna.se

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna släpper ny rapport - Hotet mot den svenska modellen9.4.2019 14:42:46 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Socialdemokraterna en ny rapport om hur Moderaterna konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Detta samtidigt som Moderaterna i dagarna har lanserat begreppet ”den nya svenska modellen”. Nu utmanar Johan Danielsson moderaternas Tomas Tobé på debatt kring vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i Europaparlamentet framgent?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum