Saco

Saco välkomnar fler akademiker

Dela

Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Sveriges Skolledarförbund har enats om en avsiktsförklaring för en ny organisering inom utbildningssektorn. En grundförutsättning är att den återfinns inom Saco. En annan att medlemmarna har akademisk utbildning.

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen

– Det här är goda nyheter. Det är glädjande om vi kan samla fler akademiker i Saco. Lärare och skolledare behöver starka fackliga företrädare, därför är vi positiva till att de tagit det här gemensamma steget, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Den gemensamma avsiktsförklaringen innebär att en proposition kommer att läggas fram för Lärarförbundets kongress om att söka inträde i Saco. Om beslutet fattas och en ansökan lämnas in kommer den sedan att behandlas på Sacos kongress i november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Saco
Saco
Lilla Nygatan 14
Stockholm

08-613 48 00https://www.saco.se/

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen på arbetsmarknaden. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig.

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Saco

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum