ManpowerGroup

Sådan är svenskarnas drömchef

Dela

Svenskarna vill helst ha en chef som är coachande och lyhörd. Däremot är det inte alls viktigt att chefen är ett föredöme, visar en ny undersökning från ManpowerGroups stora arbetslivspanel Work Life.

– Vi vill att vår chef ska lyssna på oss för att vi ska må bra på jobbet. Men allra viktigast är en coachande chef, någon som kan hjälpa oss att utvecklas som individer, säger Monica Längbo, HR-direktör på ManpowerGroup Sverige.

Över 4 000 svenskar fick svara på frågan ”Hur är din drömchef?” genom att välja de tre egenskaper de tyckte var allra viktigast. Nästan varannan, 46 procent, vill ha en coachande chef medan fyra av tio, 41 procent, efterfrågar lyhördhet. Sedan är det ett rejält glapp till de egenskaper vi uppskattar därnäst, en chef som är drivande eller visionär (24 procent).

Däremot tycker bara sex procent att ”effektiv” är en av de tre viktigaste egenskaperna. Att chefen är ett föredöme uppger endast sju procent är viktigt.

– Att ha en bra chef spelar en avgörande roll för hur nöjd man är med sin arbetsplats. Företag som satsar på att stötta och utveckla sina chefer får nöjdare medarbetare och bättre chanser att både rekrytera och behålla anställda, säger Monica Längbo.

Undersökningen ger bilden av ett land där vi är ganska nöjda med vår arbetsledning. Tre av fyra, 74 procent, uppger att deras chef besitter minst en av de egenskaper de tycker att en drömchef bör ha. De som är mest missnöjda önskar att chefen vore mer rättvis, lyhörd och bättre på att kommunicera.

Fastighetsbranschen är den bransch där flest, 28 procent, anser att de har en drömchef. I hotell- och restaurangbranschen är det däremot bara två procent som uppger att de har en drömchef.

Här finns hela rapporten Drömchefen att ladda ner.

För mer information, kontakta:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

Om Manpower Work Life
Manpower Work Life-undersökningarna genomförs två gånger per år av Kairos Future på uppdrag av ManpowerGroup Sverige. Manpower Work Life-panelen i Sverige består av närmare 20 000 personer och är representativ för den arbetsföra befolkningen med avseende på kön, ålder och bostadsort. Den senaste undersökningen genomfördes under februari och mars och omfattar anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 4 398 personer har svarat på frågorna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Byggbranschen levererar ny rekordprognos för höstens arbetsmarknad17.9.2018 08:45Pressmeddelande

Arbetsgivare i byggbranschen förväntar sig en rejält ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +13 procent, Det är en knapp ökning från föregående kvartals prognos, som då var den starkaste jobbprognosen branschen sett på sex år. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos Q4: Ökad sysselsättning i hotell- och restaurangbranschen under hösten17.9.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i hotell- och restaurangbranschen förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +14 procent, en ökning jämfört med motsvarande period förra året då prognosen låg på +8 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum