Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Säg JA till varandra och till kärleken den 1 juli!

Dela

Fredagen den 1 juli, samtidigt som Cityfestivalen och Pride pågår i Västerås, bjuder Svenska kyrkan Västerås traditionsenligt in till drop in-vigsel – men i år på hela tre platser!

Drop in-vigsel
Drop in-vigsel

Att gifta sig på ett ”drop in” har blivit ett populärt alternativ bland västeråsarna. Här finns möjlighet att säga ja till varandra och kärleken och samtidigt slippa omfattande planering. Självklart kan de som så önskar sätta på sig finkläderna, men det går lika bra att komma som en är.

Varje år erbjuds flera tillfällen till drop in-vigsel och att ett sådant tillfälle sammanfaller med Västerås Cityfestival och Pride har nu blivit något av en tradition. I år finns hela tre platser att välja mellan! För dem som föredrar en pampig kyrkupplevelse står Västerås domkyrka till förfogande. För dem som hellre önskar en hisnande utsikt i friska luften finns Lusthuset på Djäkneberget som ett folkkärt alternativ, och nytt för i år är möjlighet att vigas i Regnbågsparken, i hjärtat av Pridefestivalen!

- Redan tidigare år har vi märkt att möjligheten att vigas på Djäkneberget är populär. Och det är kanske inte så svårt att förstå, för Djäkneberget ligger många västeråsare varmt om hjärtat. Att vi i år, för första gången, även finns med i Regnbågsparken med drop in-vigsel är vi förstås både väldigt glada och stolta över, säger Peter Forsberg, kaplan i Västerås domkyrka.

Drop in-vigslarna sker kl 13-16 fredagen den 1 juli och är gratis. Minst en av er i vigselparet måste vara medlem i Svenska kyrkan. Det behövs också en giltig hindersprövning från Skatteverket, legitimationer för dem som ska vigas samt en eller två ringar.

Vid detta drop in-tillfälle står vigsel i fokus, men den som hoppats på möjlighet till drop in-dop behöver inte vara besviken. I Västerås domkyrka står präst och musiker redo att ta emot även för dop.

- Det här blir en dag i kärlekens tecken, en dag väl värd att fira på många sätt, säger Peter.

Drop in fredag 1 juli kl 13-16
Vi står för kyrka, präst och musik! Ingen föranmälan krävs!
Regnbågsparken (Vasaparken) Drop in-vigsel
Djäkneberget Drop in-vigsel
Västerås domkyrka Drop in-vigsel och dop

Att ta med er till en drop in-vigsel:
En giltig hindersprövning vilken ni ansöker om från Skatteverket, legitimationer för er båda och en eller två ringar. Minst en av måste vara medlem i Svenska kyrkan. Vigseln är kostnadsfri. Läs mer om vigsel: www.svenskakyrkan.se/vasteras/brollop

Att ta med dig till ett drop in-dop:
Vid barndop behövs legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare. Vid vuxendop behövs legitimation för dig som ska döpas. Dopet är kostnadsfritt.
Läs mer om dop: www.svenskakyrkan.se/vasteras/dop

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Drop in-vigsel
Drop in-vigsel
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nära Gustaf Norén när Mikaeli Möter24.10.2022 09:11:03 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 12 november kl 19 kickar en av höstens närmaste kvällar igång. Det är i Mikaelikyrkan på Hammarby, som ett unikt samtal äger rum, under konceptet Mikaeli Möter. Maria Agstam Häggkvist, präst, leder samtalet med en av Sveriges mest älskade och omtalade musiker - numer även kyrkopolitiker - Gustaf Norén. Samtalet ramas in av Gustafs favoritmusik, så mycket bättre än du nånsin hört den. Café Mika håller öppet under kvällen. Evenemanget är kostnadsfritt.

Oersättligt sockenbudstyg återlämnas till Skultuna kyrka den 2 oktober27.9.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Våra kyrkor, kyrkogårdar och inte minst kyrkornas konstföremål är en stor och viktig del av vårt kulturarv. Ett sådant oersättligt föremål, ett sockenbudstyg tillverkat i Arboga som ägts av Skultuna kyrka sedan 1753, återvänder nu hem efter att ha varit försvunnet i 35 år. Välkommen att delta i en återlämningsceremoni och hör den spännande historien i Skultuna kyrka kl. 11 den 2 oktober. Ceremonin genomförs som en del av ordinarie gudstjänst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum