VisitDenmark

Sagolik HC Andersen-festival på danska ön Fyn

Dela

Den 18 – 25 augusti är det en ”sagolik” festival till den danske diktaren och sagoförfattaren Hans Christian Andersens ära i staden Odense på ön Fyn i Danmark. Hans Christian Andersen Festival tar besökarna till den stora danska diktaren och författarens värld med cirka 500 evenemang, shower, konserter, dans och teaterföreställningar - samt komedi och gatukonst.

Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon

Programmet för den årliga festivalen i Hans Christian Andersens födelseort är utformad för alla åldrar och mestadels gratis. Årets festival har temat "Allt är möjligt".

Här korsar man gränser, lämnar invanda spår, ser magiska ting, känner språkets kraft och söker sammanhang och gemenskap: dessa värden går som en tråd genom Hans Christian Andersens liv och arbete och utgör därför också grunden för festivalens program i hans ära.

Det blir sagokonserter av danska stjärnor som Mads Langer, Rasmus Walter, Nicklas Sahl och Alexander Oscar, ljusshow i stadens parker, gatukonst med magiska mytiska varelser och fantasifulla berättare bryter igenom traditionella tankemönster - Hans Christian Andersens inflytande återspeglas i alla programpunkter.

Odense är, med nästan 180 000 invånare, Danmarks tredje största stad. Den är ”sagostaden” med sina många attraktioner i Hans Christian Andersen anda och har en pittoresk gammal stadsdel med korsvirkeshus, kullerstenar och stockrosor. Men gammalt möter nytt i skön förening och här finns en ny hamn, en kreativ street-food-marknad och innovativa gourmetrestauranger - en stad i förvandling. 2021 kommer ett nytt HC Andersen Museum att byggas i Odense på ett område på cirka 5 600 kvadratmeter, inbäddat i en stor "magisk" trädgård.

Nyckelord

Bilder

Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
HC Andersen staty foto:Kim Wyon
HC Andersen staty foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Conde Nast Travellers läsare har sagt sitt: Bornholm är Europas näst bästa semesterö7.10.2019 20:56:23 CESTPressmeddelande

I mycket fint sällskap och i tuff konkurrens är den danska ön Bornholm 2:a på det internationella resemagasinet Condé Nast Travellers lista över Europas bästa semesteröar. I magasinets Readers’ Choice Award 2019 har 600 000 personer röstat på sina favoriter och Bornholm blev kårad som den näst bästa ön i kategorin ”Top Islands in Europe” – före bland andra Kreta, Sicilien, Korsika och Mallorca. På första plats kom den kroatiska ön Hvar. Förra året knep den grekiska ön Mykonos 1:a platsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum