Sagolik HC Andersen-festival på danska ön Fyn

Dela

Den 18 – 25 augusti är det en ”sagolik” festival till den danske diktaren och sagoförfattaren Hans Christian Andersens ära i staden Odense på ön Fyn i Danmark. Hans Christian Andersen Festival tar besökarna till den stora danska diktaren och författarens värld med cirka 500 evenemang, shower, konserter, dans och teaterföreställningar - samt komedi och gatukonst.

Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon

Programmet för den årliga festivalen i Hans Christian Andersens födelseort är utformad för alla åldrar och mestadels gratis. Årets festival har temat "Allt är möjligt".

Här korsar man gränser, lämnar invanda spår, ser magiska ting, känner språkets kraft och söker sammanhang och gemenskap: dessa värden går som en tråd genom Hans Christian Andersens liv och arbete och utgör därför också grunden för festivalens program i hans ära.

Det blir sagokonserter av danska stjärnor som Mads Langer, Rasmus Walter, Nicklas Sahl och Alexander Oscar, ljusshow i stadens parker, gatukonst med magiska mytiska varelser och fantasifulla berättare bryter igenom traditionella tankemönster - Hans Christian Andersens inflytande återspeglas i alla programpunkter.

Odense är, med nästan 180 000 invånare, Danmarks tredje största stad. Den är ”sagostaden” med sina många attraktioner i Hans Christian Andersen anda och har en pittoresk gammal stadsdel med korsvirkeshus, kullerstenar och stockrosor. Men gammalt möter nytt i skön förening och här finns en ny hamn, en kreativ street-food-marknad och innovativa gourmetrestauranger - en stad i förvandling. 2021 kommer ett nytt HC Andersen Museum att byggas i Odense på ett område på cirka 5 600 kvadratmeter, inbäddat i en stor "magisk" trädgård.

Nyckelord

Bilder

Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
HC Andersen staty foto:Kim Wyon
HC Andersen staty foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild
Odense foto:Kim Wyon
Odense foto:Kim Wyon
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Guide Michelin Nordic 2019: Stjärnfall över Danmark! Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor19.2.2019 13:07:04 CETPressmeddelande

Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska staden Aarhus igår kväll. Det stora antalet stjärnor som Danmark fick understryker och stärker Danmarks position som ett land som är väl värt att besöka för gastronomiska upplevelser. Med 33 stjärnor totalt till 27 restauranger och 3 nya stjärnor på listan, visar Michelin Guiden att Danmark erbjuder extraordinära kulinariska upplevelser i städerna, såväl som på den danska landsbygden.

Nästa års Michelin-stjärnor presenteras i Aarhus i Danmark30.11.2018 11:52:08 CETPressmeddelande

För första gången sker utdelningen av de nordiska Michelin-stjärnorna i Aarhus, på Jylland i Danmark, som i februari står värd för ’Michelin Guide Nordic Countries 2019’. I februari samlas stjärnkockar, branschfolk och journalister från hela Norden i Aarhus, när en av världens mest kända matguider delar ut stjärnor till nordiska restauranger. Det blir första gången som eventet för den nordiska Michelinguiden sker på annan plats än i en huvudstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum