Region Örebro län

Säkerhet, samarbete och miljö i fokus när nytt IT-hus tas i bruk

Dela

Äntligen kan Region Örebro läns IT-verksamheter samlas under ett och samma tak. Idag invigs nya IT-huset, en fastighet som skapar nya möjligheter till positiv tillväxt – i verksamheten, organisationen och hos människorna som befolkar huset.

Servicenämndens ordförande Håkan Stålbert klipper invigningsbandet.
Servicenämndens ordförande Håkan Stålbert klipper invigningsbandet.

- Med satsningen på IT-huset tar Region Örebro län ett jättekliv för att möta framtidens behov av säkra IT-miljöer och ger sina medarbetare bästa möjliga förutsättningar för en god och attraktiv arbetsmiljö. Tillsammans skapar vi ett bättre liv, sade servicenämndens ordförande Håkan Stålbert (KD) i samband med att han klippte bandet till det nya huset.

Lokaler med förutsättningar för framtidens digitala vårdlösningar

Region Örebro län harmånga olika system som bygger den digitala strukturen i hela organisationen, och vården i synnerhet. Med det nya IT-huset har regionen nu säkrat förutsättningarna för att möta framtidens moderna vård och är i fas med den snabba utvecklingen som sker inom IT-miljöer.

- Det här huset står för en trygg vård ur ett IT-perspektiv. Hög kvalité på IT-lösningar är viktigt för att helheten ska fungera, menar Patrik Malm, områdeschef IT.

Förutom kravet på hög säkerhet står också samarbete högt på agendan. I det nya huset kommer alla medarbetare inom IT att samlas under ett tak.

- Här får vi större möjligheter att utveckla och förbättra samspelet mellan våra medarbetare, något som jag är övertygad om kommer ge synergieffekter för många fler. Våra medarbetare har verkligen sett fram emot detta i flera år. I den nya, fräscha miljön finns gott om plats för både kreativt arbete, sociala pauser och aktiv återhämtning, säger Patrik Malm, områdeschef IT.

Miljöbyggnad av högsta klass

Region Örebro län har alltid som målsättning att bygga enligt Miljöbyggnads kriterier för att uppnå betyget guld med låg energiförbrukning, god inomhusmiljö och bra materialval. Vid nyproduktion bedöms 15 olika indikatorer som betygsätts.

- IT-huset har fått guld på 13 av dessa indikatorer vilket ger slutbetyget guld för byggnaden, något vi är mycket stolta och glada över, säger Fredrik Svensson, projektledare för byggnation.

Exempelvis har fastigheten en mycket låg energiförbrukning (26 kWh/m², år) i förhållande till Boverkets krav på (94 kWh/m², år) och även i jämförelse med kriterierna för betyget guld för indikatorn (56 kWh/m², år).

Fakta:

2018 startade område fastigheter arbetet med behovsanalysen tillsammans med område IT och Sweco Architects. Byggnationen av IT-huset startade våren 2020. Huset omfattar cirka 5 500 kvadratmeter. Cirka 140 medarbetare kommer att ha sin arbetsplats i huset.

Kontaktpersoner:

Håkan Stålbert, ordförande servicenämnden (KD) mobil 073-081 65 27

Patrik Malm, områdeschef IT, mobil 072-142 98 97 eller 019-602 78 54

Fredrik Svensson, projektledare bygg, mobil 070-314 73 72 eller 019-602 73 72

Nyckelord

Bilder

Servicenämndens ordförande Håkan Stålbert klipper invigningsbandet.
Servicenämndens ordförande Håkan Stålbert klipper invigningsbandet.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum