Stockholms stad

Säkerheten höjs för djuren i parkleken Stora Blecktornsparken

Dela

Stadsdelsförvaltningen höjer nu omgående säkerheten i parkleken Stora Blecktornsparken. Detta efter att det i dag på fredagsmorgonen upptäckts ett dödat får och två skadade getter i parkleken. Säkerheten höjs nu så att inget likande ska kunna inträffa igen.

Bland annat kommer stadsdelsförvaltningen att sätta upp bättre lås i form av långa järnslån tvärs över dörrarna till djuren. Förvaltningen kommer ytterligare att se över belysningen och gallren till fönstren.

Både stadsdelsförvaltningen och stadsdelsnämnden är ledsna och chockade över det inträffade. Det är ett destruktivt agerande helt utan mening.

Södermalms stadsdelsnämnd som driver parken har haft djur där sedan starten 1986 och detta är första gången som djur skadats.

De två skadade getterna är nu avlivade.

Om parkleken i Stora Blecktornsparken

Parkleken är en populär kommunal parklek på Södermalm bland barnfamiljer. Utomhus finns exempelvis cyklar, klätterställningar och linbana. I parken finns olika djur som barn kan hälsa på.

Läs mer om parkleken i Stora Blecktornsparken

Kontakt:

avdelningschef lena.kullberg-boman@stockholm.se 08-508 12 13 47

pressansvarig elisabeth.sandell@stockholm.se 08-508 12 040

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum