Stockholms stad

Säkerheten höjs för djuren i parkleken Stora Blecktornsparken

Dela

Stadsdelsförvaltningen höjer nu omgående säkerheten i parkleken Stora Blecktornsparken. Detta efter att det i dag på fredagsmorgonen upptäckts ett dödat får och två skadade getter i parkleken. Säkerheten höjs nu så att inget likande ska kunna inträffa igen.

Bland annat kommer stadsdelsförvaltningen att sätta upp bättre lås i form av långa järnslån tvärs över dörrarna till djuren. Förvaltningen kommer ytterligare att se över belysningen och gallren till fönstren.

Både stadsdelsförvaltningen och stadsdelsnämnden är ledsna och chockade över det inträffade. Det är ett destruktivt agerande helt utan mening.

Södermalms stadsdelsnämnd som driver parken har haft djur där sedan starten 1986 och detta är första gången som djur skadats.

De två skadade getterna är nu avlivade.

Om parkleken i Stora Blecktornsparken

Parkleken är en populär kommunal parklek på Södermalm bland barnfamiljer. Utomhus finns exempelvis cyklar, klätterställningar och linbana. I parken finns olika djur som barn kan hälsa på.

Läs mer om parkleken i Stora Blecktornsparken

Kontakt:

avdelningschef lena.kullberg-boman@stockholm.se 08-508 12 13 47

pressansvarig elisabeth.sandell@stockholm.se 08-508 12 040

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum