Uppsala kommun

Säkerhetsteam ska hjälpa barn som utsätts för eller hotas av våld

Dela

Uppsala kommun tar trygghetsfrågorna på allvar. På socialnämndens sammanträde 25 september beslutades att en ny enhet – ett säkerhetsteam – inrättas.

 Vi sätter barns trygghet i första rummet. Med ett särskilt säkerhetsteam försäkrar vi oss om att vårt arbete alltid utgår från vad som är bäst för barnet, säger Eva Christiernin (S), socialnämndens ordförande.

Säkerhetsteamet ska arbeta med planeringar när det finns oro för ett barn och där socialtjänsten kan komma att placera barnet utanför hemmet.

Genom den nya enheten vill socialnämnden se ett ökat samarbete mellan socialtjänsten och familjerna. Samarbetet utgår alltid från barnets bästa och den situation som barnet befinner sig i.

Säkerhetsplanering genomförs med barnets behov i centrum och utgångspunkten är barnets trygghet och säkerhet. Barnet är delaktigt i hela processen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum