Uppsala kommun

Säkerhetsteam ska hjälpa barn som utsätts för eller hotas av våld

Dela

Uppsala kommun tar trygghetsfrågorna på allvar. På socialnämndens sammanträde 25 september beslutades att en ny enhet – ett säkerhetsteam – inrättas.

 Vi sätter barns trygghet i första rummet. Med ett särskilt säkerhetsteam försäkrar vi oss om att vårt arbete alltid utgår från vad som är bäst för barnet, säger Eva Christiernin (S), socialnämndens ordförande.

Säkerhetsteamet ska arbeta med planeringar när det finns oro för ett barn och där socialtjänsten kan komma att placera barnet utanför hemmet.

Genom den nya enheten vill socialnämnden se ett ökat samarbete mellan socialtjänsten och familjerna. Samarbetet utgår alltid från barnets bästa och den situation som barnet befinner sig i.

Säkerhetsplanering genomförs med barnets behov i centrum och utgångspunkten är barnets trygghet och säkerhet. Barnet är delaktigt i hela processen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum