Svenska kyrkan / Härnösands stift

Saknade medarbetaren återfunnen

Dela

Den man i 60-årsåldern, verksam som präst i Härnösands stift, som varit saknad sedan i måndagskväll har återfunnits på ett sjukhus i Wroclaw i Polen dit han reste på semester förra fredagen. Under söndagen har anhöriga besökt honom på sjukhuset där han vårdats under den senaste veckan.

De senaste dagarna har information om den saknade mannen spridits i press och sociala medier i Polen och det var på den vägen som anhöriga fick tips om att han fanns på sjukhuset.

– Det är en oerhörd lättnad att ha fått träffa och prata med honom, efter att vi har svävat i ovisshet nästan en hel vecka, säger en av de anhöriga som befinner sig i Wroclaw sedan i lördags

Det är inte känt i dag vad som hänt mannen, om han har varit utsatt för någon form av olyckshändelse, sjukdomsfall eller våld. Han är mycket medtagen och kommer att undersökas mer på sjukhuset under de kommande dagarna.

För de anhöriga har det förstås varit en vecka präglad av stor oro. Oron och ovissheten har även präglat de senaste dagarna för arbetskamraterna och kollegorna i Härnösands stift.

Anhöriga avböjer direkt kontakt med media.

Kontakter

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum