Studentlitteratur AB

Säkra vatteninstallationer lyfts fram i Arkitektens handbok

Dela

Installationer svarar för nästan halva byggkostnaden. En stor del av byggfelen beror på dålig koll på hur vi hanterar vatten i våra hus. I nya Arkitektens handbok beskrivs hur det går att planera för vattensäkrare hus. Boken är ett praktiskt hjälpmedel med basfakta för arkitekter, ingenjörer och andra inom byggbranschen.

Arkitektens handbok 2020. Så heter Studentlitteraturs tolfte upplaga i ordningen sedan 2008. I år är Arkitektens handbok kompletterad med extra mycket nytt material.

– Boken är unik. Det finns ingen annan bok som ger en översikt som spänner över alla arkitekters kunskapsområden. Denna gång har vi lagt till avsnitt om bland annat vatteninstallationer och KL-trä, säger Anders Bodin, arkitekt SAR/MSA och en av fyra författare till Arkitektens handbok.

Lyfter aktuella frågor och utmaningar i branschen

Plats för hållbara och säkra vatteninstallationer är viktigt redan på planeringsstadiet och när arkitekter ritar en byggnad. I nya Arkitektens handbok får vatteninstallationer ett par nya uppslag. Beskrivningen av massivträbyggandet har kompletterats med ett avsnitt om KL-trä. KL-trä är ett ekologiskt, långsiktigt och hållbart byggnadsmaterial som bottnar i svensk byggtradition.

– Materialet har funnits ett tag men användningen exploderade för ett par år sedan. Nu pågår utvecklingsarbete inom byggnadsindustrin, säger Anders Bodin.

En annan nyhet är basfakta om BIM och 3D-uppmätning. Samtidigt har annat innehåll i boken komprimerats.

Boken är praktisk och enkel att använda
Arkitektens handbok är systematiserad och illustrerad på ett sätt som är enkelt att hantera. Det finns även ett fylligt register med begreppsförklaringar.

I år är hela inlagan tryckt på återvunnet papper och omslaget är till 100 procent biologiskt nedbrytbart. Både inlaga och omslagspapper är FSC-märkt.

Författare till Arkitektens handbok 2020 är förutom Anders Bodin arkitekterna SAR/MSA Jacob Hidemark, Martin Stintzing och Sven Nyström. Uppslagen om vatteninstallationer har utarbetats i samarbete med Säker Vatten AB, som arbetar med att utveckla, förvalta och marknadsföra branschreglerna för säker vatteninstallation.

Kontakt:

Anders Bodin
Författare och arkitekt SAR/MSA, TeknD
Anders Bodin Arkitektkontor
Telefon: 070-826 70 16

Sven Nyström
Författare och arkitekt SAR/MSA
Hidemark & Stintzing Arkitekter AB
Telefon: 08-40 666 88

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 359 miljoner kronor och har 152 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum