Bokoop

Säkrare bygge med fingertrycksavläsning

Dela

Med fingeravtrycksläsning vid grinden blir bygget säkrare. Betonmast, som bygger Bokoops första projekt i Nykvarn, har som första byggbolag i Sverige testat tekniken kopplad till ID06.

Bokoops första projekt består av 145 kooperativa hyresrätter i Nykvarn. Förutom det unika med att detta är den största satsningen på kooperativ hyresrätt på över 100 år, så är även själva bygget unikt, med biometrisk passerkontroll. För att komma igenom gallergrindarna behöver man koppla sitt ID06-kort till sitt eget fingeravtryck - som därefter räcker för inpassering.

Tekniken kommer från Assa Abloy ägda Biosite. I Storbritannien finns Biosites säkerhetslösningar installerade på över 700 byggarbetsplatser och systemet innefattar fler än 650 000 medarbetare.
Betonmast och Bokoop är överens om att säkerhet och regelefterlevnad är prioriterade frågor. För Bokoop ligger tekniken i linje med föreningens värderingar:
- Vårt mål är skapa hållbar innovation på alla nivåer på bostadsmarknaden. Då är det självklart att arbeta med ansvarsfulla partners som Betonmast och Assa Abloy som driver på för en hållbar utveckling inom en bransch med stora historiska problem, säger Olof Landgren, ordförande för Bokoop Kooperativ Hyresrättsförening.

Med in- och utloggning på olika checkpoints på bygget går det att följa arbetsflödena under en arbetsdag. En annan viktig funktion i Biosites system är onlineinskrivningen, som sparar mycket tid.

 

Kontakter

Bilder

Om

Bokoop
Bokoop
Åsögatan 115
11624 Stockholm

http://www.bokoop.se

Bokoop - den första storskaliga satsningen på kooperativa hyresrätter de senaste 100 åren.

Allmännyttiga Bokoops mål är att i stor skala bygga och utan vinstkrav förvalta bostäder som unga människor faktiskt har råd med. Lägenheter förmedlas i samarbete med kommuner och med förtur till målgruppen 18–31 år i redan etablerade köer. Första fasen i expansionen är redan finansierad och möjliggör byggnation av 3000–4000 lägenheter. Vi bygger där det behövs i hela Sverige.

Följ Bokoop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bokoop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum