Audi

Säljstart för eldrivna Q4 Sportback e-tron

Dela

Audi satsar intensivt på omställningen till eldrift. Nya elsuven Audi Q4 e-tron har precis anlänt till de svenska bilhallarna och de första kundleveranserna sker inom kort. Nu växer elbilsprogrammet med ännu en modell: Audi Q4 Sportback e-tron kan nu beställas via Audi-återförsäljarna som lanserar modellen i oktober.

Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron på besök i Stockholm. Foto: James Holm
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron på besök i Stockholm. Foto: James Holm

Audi har tagit en stark position i elbilsomställningen med den större elsuven Audi e-tron och sportbilen Audi e-tron GT. Nu breddas programmet med två förväntade storsäljare. Audi Q4 e-tron står redan i bilhallarna och levereras snart till de första kunderna. Nu startar dessutom försäljningen av Q4 Sportback e-tron.

-        Vi har högt ställda förväntningar och tror att Audi Q4 e-tron kan bli vår enskilt mest sålda modell redan under nästa år. Den passar många av de svenska kunderna storleksmässigt och har en attraktiv design och prisnivå. Våra återförsäljare möter ett stort intresse och det är många som funderar på att ta steget över till eldrift, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Modellerna erbjuds i tre versioner, där toppversionen 50 e-tron quattro har en maxeffekt på 299 hk* och dubbla elmotorer. Utöver fyrhjulsdrivna 50 e-tron quattro erbjuds även bakhjulsdrivna 35 e-tron på 170 hk och 40 e-tron på 204 hk, varav Q4 Sportback 40 e-tron beräknas ha säljstart i juli**. Gemensamt för 40 och 50 e-tron är det större batteriet på netto 77 kWh, som ger en räckvidd på upp till 51 mil i 40 e-tron enligt WLTP, och att de har en maximal laddkapacitet på 125 kW för snabba laddstopp.

Den eleganta coupeformade siluetten i Q4 Sportback e-tron minskar luftmotståndet och ökar därmed räckvidden något jämfört med Q4 e-tron. Bagaget rymmer 535 liter upp till insynsskyddet, vilket är 15 liter mer än suven, och takhöjden är endast 2,4 cm lägre i baksätet trots coupelinjen. Totala bagageutrymmet med nedfällda säten är dock större i Q4 e-tron med 1490 liter jämfört med 1460 liter för Q4 Sportback e-tron. Pristillägget för Q4 Sportback e-tron är 18.100 kr för 50 e-tron quattro och 22.700 kr för 35 e-tron. Q4 Sportback 40 e-tron har senare säljstart än de övriga versionerna.

Ca-pris*** innan avdrag för klimatbonus på 70.000 kr

Q4 35 e-tron 475.000 kr
Q4 40 e-tron Proline 564.700 kr
Q4 50 e-tron quattro Proline Advanced  641.900 kr

Q4 Sportback 35 e-tron 497.700 kr
Q4 Sportback 50 e-tron quattro Proline Advanced 660.000 kr

I standardutrustningen ingår bl.a.

 • 19‘‘ aluminiumfälgar
 • Parkeringssensorer bak
 • Farthållare
 • Ratt med plan övre & undre del, touchytor och paddlar
 • Audi sound system (8 högtalare, inkl subwoofer) och digital radio
 • Komfortmittarmstöd fram
 • Takrails i aluminium (ej Q4 Sportback e-tron), Glanspaket        
 • Mode 3 laddkabel
 • Drive Select och elmanövrerad baklucka (endast Q4 Sportback e-tron)

Audi Q4/Q4 Sportback 40 e-tron är standardutrustad med Proline som inkluderar:

 • Elmanövrerad baklucka (standard i Q4 Sportback e-tron)
 • Parkeringssensorer fram
 • Smartphone interface (Apple Carplay Wireless & Android Auto)
 • Audi phone box (trådlös mobilladdning), 2 extra USB-C portar
 • Värmepump, Laddsystem compact
 • Dragkroksförberedelse, Strålkastarspolning

Audi Q4/Q4 Sportback 50 e-tron quattro Proline Advanced är även utrustad med:

 • Sportsäten med 4-vägs elektriskt justerbara svankstöd
 • Interiör med aluminiumlook och blanksvarta accentytor
 • Advanced exteriör med kontrastlackering och grafitgrå fälgar i 5-W-ekrad aerodesign
 • Automatiskt avbländande innerbackspegel
 • Automatiskt avbländande och elinfällbara ytterbackspeglar med projektionsbelysning

Elförbrukning blandad körning och räckvidd enligt WLTP
Förbrukning och räckvidd enligt WLTP med svensk standardutrustning. CO2 utsläpp 0 g/km för samtliga modeller.

Audi Q4 35 e-tron: 17.4 kWh/100 km. Räckvidd upp till 335 km.
Audi Q4 40 e-tron: 17.5 kWh/100 km. Räckvidd upp till 516 km.
Audi Q4 50 e-tron quattro: 18.3 kWh/100 km. Räckvidd upp till 479 km

Audi Q4 Sportback 35 e-tron: 16.1 kWh/100 km. Räckvidd upp till 340 km
Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro: 18.0 kWh/100 km. Räckvidd upp till 486 km

*** Ca-pris innebär att varje återförsäljare är fri i sin prissättning
** Säljstart i juli efter typgodkännade

* Maximal effekt 299 hk: Maximal effekt som föraren kan ha tillgång till i upp till 30 sekunder, beräknad enligt UN GTR.21. Hur mycket effekt som finns tillgänglig i olika körsituationer beror på flera olika faktorer, till exempel omgivningstemperatur och laddningsstatus, högspänningsbatteriets temperatur, skick och fysiska ålder. För maximal effekt krävs speciellt att batteriet har en temperatur på mellan 23° och 50°C och att laddningsnivån är > 88 %. Avvikelser, framförallt när det gäller ovanstående parametrar, kan leda till en minskning av effekten ända upp till att den maximala effekten ej finns att tillgå. Batteriets temperatur kan till i viss utsträckning påverkas indirekt av den externa klimatanläggningen, och laddningsnivån kan exempelvis justeras i bilen. På bilens effektdisplay kan man avläsa vilken effekt som finns tillgänglig vid ett visst tillfälle. För att upprätthålla högspänningsbatteriets användbara kapacitet så effektivt som möjligt, rekommenderas ett laddningsmål på 80 % då bilen brukas dagligen (att ändras till 100 % före till exempel en längre resa).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron på besök i Stockholm. Foto: James Holm
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron på besök i Stockholm. Foto: James Holm
Ladda ned bild
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: James Holm
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: James Holm
Ladda ned bild
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: Audi
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: Audi
Ladda ned bild
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: Audi
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: Audi
Ladda ned bild
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: Audi
Säljstart för linjesköna elbilen Q4 Sportback e-tron. Foto: Audi
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,69 miljoner nya bilar 2020. Företaget omsatte 55,7 miljarder euro 2019 och har över 90.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

 

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Varvrekord på Nordslingan: Audi RS 3 snabbast i kompaktklassen3.8.2021 09:39:40 CEST | Pressmeddelande

Med en tid på 7:40.748 minuter är nya Audi RS 3 Sedan snabbast i kompaktklassen runt Nürburgrings nordslinga. Frank Stippler, racing- och utvecklingsförare för Audi Sport, förbättrade det tidigare varvrekordet i klassen med 4,64 sekunder. Framförallt bidrog den nya torque splittern, med sin helt variabla momentfördelning på bakaxeln, till rekordtiden. Audi RS 3 Sportback och RS 3 Sedan är nu beställbara med lansering i höst.

Framgångsrikt första halvår för Audi: Leveransrekord och starkt resultat30.7.2021 14:37:55 CEST | Pressmeddelande

Ett starkt resultat efter sex månader: Audi-koncernen uppnådde ett framgångsrikt halvårsresultat trots den kritiska situationen med halvledartillgång. Under perioden januari till juni levererade företaget totalt 981,681 bilar och summerade det bästa första halvåret Audis historia. Den positiva volymutvecklingen återspeglas även i det finansiella resultatet. Försäljningsintäkterna uppgick till 29,2 miljarder euro. Rörelseresultatet på 3,1 miljarder euro återspeglar den höga kundefterfrågan, en stark försäljningsinsats och fortsatt kostnadskontroll. Audi drog dessutom fördel av positiva värderingseffekter vid säkring av råmaterial. Försäljningsmarginalen på 10,7 procent ligger därför inom den strategiska målkorridoren på 9 till 11 procent. Nettokassaflödet på 5,5 miljarder euro återspeglar den finansiella styrkan inom Audi-koncernen.

Maximerad körglädje i Nya Audi RS 319.7.2021 09:39:02 CEST | Pressmeddelande

0 till 100 på snabba 3,8 sekunder, topphastighet upp till 290 km/h, RS Torque Splitter, semi-slicks och speciella RS-körlägen – nya Audi RS 3 bjuder på kördynamik på högsta nivå och klassens bästa prestandavärden. Utrustad med den prisade 5-cylindriga högprestandamotorn på 400 hk, levererar RS 3 acceleration ackompanjerad av ett mäktigt motorljud. Motorn har fått ännu snabbare respons och vridmomentet har höjts till 500 Nm. Breddad kaross, RS sportavgassystem och förardisplayer som i en racingbil – nya Audi RS 3 är präglad av sina sportiga gener.

Audi CEO Duesmann vid klimatkonferens i Berlin: Accelererar övergången till e-mobilitet22.6.2021 19:00:08 CEST | Pressmeddelande

Redan om fyra år startar produktionen av Audis sista helt nyutvecklade modell med förbränningsmotor. Från 2026 kommer premiummärket enbart lansera nya modeller som är helt eldrivna på världsmarknaden. Detta tillkännagavs av Audis CEO Markus Duesmann vid klimatkonferensen ”Climate Neutrality Foundation” i Berlin. Företaget accelererar därmed övergången till e-mobilitet. Fram till 2033 kommer produktionen av förbränningsmotorer successivt fasas ut. Senast 2050 planerar Audi att nå nettonollutsläpp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum