SKODA Sverige

Säljstart för ny version av ENYAQ; ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Dela

I dag, den 2 september, startar försäljningen av ytterligare två versioner av populära ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV. Uppföljaren till ŠKODAs framgångsrika ENYAQ iV är denna elektriska och sportiga SUV med upp till 543 km räckvidd (WLTP).

SKODA ENYAQ COUPÉ iV
SKODA ENYAQ COUPÉ iV

Den helt elektriska Coupé-modellen av ENYAQ iV har sedan början av året erbjudits i ett RS-utförande och utökas ny med två versioner iV 80 och iV 80x. Gemensamt för ENYAQ COUPÉ iV är den sportiga SUV-karossen som erbjuder generöst med utrymme, kraftfull design och otrolig körglädje. Den slanka silhuetten bidrar till förbättrad aerodynamik (CW 0,234) och i likhet med RS-versionen har även iV-versionerna utrustats med panoramaglastak för att ge en ännu mer emotionell och sportig look samt större innerutrymme.

Modellen erbjuds med både bak- och fyrhjulsdrift. DC-snabbladdning är standard med en laddeffekt upp till 135 kW. Batteriet om 82 kWh i ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV kan laddas från 10 till 80 % på bara 29 minuter. Hemma kan ENYAQ COUPÉ iV bekvämt laddas över natten på sex till åtta timmar med en ŠKODA iV Charger-laddbox som levererar upp till 11 kW. Den nya coupéns enastående aerodynamik bidrar till dess höga effektivitet, vilket möjliggör en räckvidd på upp till 543 km (ENYAQ COUPÉ iV 80, världsstandard, WLTP). Detta, liksom dess snabbladdningsförmåga, gör att bilen är perfekt för att resa långa sträckor.

RS-versionen av ENYAQ COUPÉ iV lanseras på den svenska marknaden under oktober och med de ytterligare två versionerna blir modellen tillgänglig för en bredare målgrupp – ENYAQ COUPÉ iV 80 pris från 670 300 kr.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SKODA ENYAQ COUPÉ iV
SKODA ENYAQ COUPÉ iV
Ladda ned bild

Länkar

Om

SKODA Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum