Volkswagen Personbilar

Säljstart för uppdaterade Volkswagen Golf Sportsvan

Dela
 • Praktiska detaljlösningar gör Golf Sportsvan till en av de mest mångsidiga kompaktbilarna
 • Förarassistanssystem styr och bromsar automatiskt och ökar därmed trafiksäkerheten
 • Infotainmentsystem med glasskärm och geststyrning
 • Effektiva TSI- och TDI-motorer
 • Rekommenderat cirkapris: från 215 400 kr

Efter uppdateringen av övriga Golf-programmet i våras, förnyar Volkswagen nu även versionen Sportsvan. Sedan mitten av 2014 har modellen varit det perfekta valet för dem som har Golf som förstaval men önskar extra säteshöjd, flexibilitet och utrymme. 

När det gäller teknik innehåller uppdaterade Golf Sportsvan tre nya bensinmotorer, ett utökat utbud av assistanssystem, en ny generation infotainmentsystem (toppsystemet med geststyrning) samt utökad standardutrustning. 

Bilen är nu beställningsbar på den svenska marknaden. Det rekommenderade cirkapriset är från 215 400 kronor. 

Stor flexibilitet 

Golf Sportsvan är en av de mest flexibla, praktiskta och rymliga bilarna i kompaktklassen. Med sina förhöjda sittplatser och ett baksätesystem med längsgående justering erbjuder Sportsvan egenskaper som annars vanligtvis endast finns i en traditionell minibuss. 

Som en följd vänder sig denna Golf till de som gillar att sitta lite högre, som reser med barn, som vill ha flexibilitet för sina fritidsaktiviteter och som värdesätter en kompakt Volkswagen som erbjuder mycket utrymme för förvaring. 

Design och funktioner 

Golf Sportsvan får nu en uppdaterad design. Förändringarna inkluderar nydesignade stötfångare och nya halogenstrålkastare med LED-varselljus samt LED-bakljus på alla versioner. Som tillval erbjuds LED-strålkastare istället för xenon-strålkastare.

Nya fälgar och lacker är andra exteriöra förändringar. Interiören är uppdaterad med bland annat nya dekorer, tyg- och läderklädslar. 

Infotainmentsystem 

Det är framförallt tekniska innovationer som definierar uppdateringen av Golf Sportsvan, exempelvis navigationssystemet Discover Pro (tillval) med 9,2-tums skärm och geststyrning (Gesture Control). Konventionella knappar och kontroller tillhör det förflutna med Discover Pro: manuell kontroll utförs enbart via pekskärmen. 

Dessutom erbjuds ett gränssnitt till infotainmentsystemet för surfplattor och smartphones i form av Media Control. Denna app kan användas för att enkelt styra många av infotainmentsystemets funktioner från en surfplatta oavsett var användaren sitter i fordonet. Passagerare kopplar helt enkelt sin surfplatta till infotainmentsystemet Discover Media eller Discover Pro med WiFi-hotspot. 

Som tillval erbjuds paketet "Security & Service" i Golf Sportsvan. Det ger föraren tillgång till hjälp i ett brett spektrum av onlinetjänster, exempelvis "Nödsamtalstjänst", "Vägasisstanssamtal" och "Planering av tid för service". 

Säkerhet och komfort 

Funktioner som ger ökad säkerhet och komfort i Golf Sportsvan inkluderar nya förarassistanssystem, till exempel Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning) som är en del av närområdesbevakaren Front Assist med autobromsen City Emergency Brake. Detta system är standard på den svenska marknaden. Standard är också det proaktiva passargerarskyddssystemet Pre-Crash. 

Bland tillvalen finns Lane Assist (filhållningsassistent), Traffic Jam Assist (halvautomatisk start & stopp vid körning upp till 60 km/h), Emergency Assist (känner av om föraren är oförmögen att hantera situationen och kan då bromsa bilen) och Blind Spot Sensor (varnar om eventuella fordon i den så kallade döda vinkeln). 

Andra tillval är den senaste generationen av parkeringsassistenten Park Assist och Trailer Assist (inklusive Park Assist), vilket gör att backningen med släp blir lättare. 

Motoralternativ 

Förförsäljningen av uppdaterade Golf Sportsvan har nu startat. De första bilarna beräknas komma till Sverige i slutet av året. 

Det svenska motorprogrammet består av tre högteknologiska TSI-bensinmotorer samt två effektiva TDI-dieselmotorer. Två av TSI-motorerna kommer med aktiv cylinderavstängning (ACT) som avaktiverar två av de fyra cylindrarna beroende på belastningen. På så sätt sänks bränsleförbrukningen och utsläppen. 130-hästarsversionen är dessutom utrustad med frirullningsfunktion. 

Följande versioner erbjuds på den svenska marknaden: 

Bensin:

 • 1,0 TSI 110, 6-växlad manuell: 215 400 kr
 • 1,0 TSI 110, 7-växlad DSG: 230 900 kr
 • 1,5 TSI 130 ACT BlueMotion, 6-växlad manuell: 245 400 kr
 • 1,5 TSI 130 ACT BlueMotion, 7-växlad DSG: 260 900 kr
 • 1,5 TSI GT 150 ACT, 7-växlad DSG: 272 900 kr

Diesel:

 • 1,6 TDI 115, 5-växlad manuell: 242 400 kr
 • 1,6 TDI 115, 7-växlad DSG: 257 900 kr
 • 2,0 TDI 150 GT, 7-växlad DSG: 289 900 kr

För mer detaljerad information om uppdaterade Golf Sportsvan, se bifogat PDF-dokument eller besök konfiguratorn "Bygg din bil" på www.volkswagen.se

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Facebook: www.facebook.com/VolkswagenSverige,  Twitter: http://twitter.com/VWSverige, YouTube:www.youtube.com/user/VolkswagenSverige , Instagram: www.instagram.com/volkswagensverige 

År 2016 levererade Volkswagen 5 987 000 personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2016 totalt 57 832 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,5 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Beetle, Beetle Cabriolet, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Arteon, Sharan, Caddy, Multivan, Touareg och Amarok. 

Bilder

Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild
Golf Sportsvan
Golf Sportsvan
Ladda ned bild

Dokument

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarVolkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och en av landets största bildistributörer.Volkswagen Group Sverige marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Audi, Skoda, SEAT, Porsche - samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden.I Volkswagen-gruppen ingår också bland annat dotterbolaget Europcar, som är verksamt inom biluthyrning.Från 1 januari 2002 är Volkswagen Group Sverige AB ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG, Europas största biltillverkare.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Volkswagen slog leveransrekord i november14.12.2017 13:29Pressmeddelande

594 300 personbilar levererades över hela världen Mest framgångsrika månaden i märket Volkswagens historia Leveranserna hittills i år har ökat 4,0 procent jämfört med samma period 2016 Stark orderingång för eldrivna modeller Märket Volkswagen levererade i november fler personbilar än någonsin tidigare under en månad. Det nya rekordet i november uppgick till 594 300 bilar. Hittills i är, januari-november, har totalt 5,64 miljoner bilar levererats till kunder över hela världen. Det är en ökning med 4,0 procent jämfört med samma period förra året. − I slutet av året ser vi en hög fart i alla regioner, vilket har gett effekt. För Volkswagen var årets november den mest framgångsrika månaden någonsin. Det är särskilt glädjande att den positiva försäljningsutvecklingen i Tyskland under de senaste månaderna nu bekräftas av en stark leveransutveckling, och att fler och fler kunder byter till våra elbilar och laddhybrider, säger Jürgen Stackmann som ansvarar för försäljning och marknad inom märk

Säljstart för nya Volkswagen Polo GTI11.12.2017 09:05Pressmeddelande

En sportbil i kompaktformat Effekt: 200 hk, topphastighet: 237 km/h Rekommenderat cirkapris: från 245 000 kronor Oskiljaktigt förknippad med Volkswagen är GTI (Gran Turismo Injection) − världens mest kända beteckning för sportiga kompaktbilar. Nu gör en ny Volkswagen GTI entré på marknaden, närmare bestämt Polo GTI, med en effekt på 200 hk, DSG-växellåda som standard och en topphastighet på 237 km/h. De första bilarna beräknas komma till Sverige under första kvartalet 2018. Rekommenderat cirkapris är från 245 000 kronor. Versionen med manuell växellåda släpps preliminärt till sommaren 2018. Triss i GTI Volkswagen kommer för första gången att ha tre GTI-modeller i sitt utbud: up! GTI (115 hk) som lanseras 2018, ikonen Golf GTI (245 hk) och så nya Polo GTI. Något de alla har gemensamt är den perfekt balanserade dynamiken. Det är denna som är hemligheten bakom GTI-konceptets framgångar – en mix mellan låg vikt, pigg drivlina, ett styvt men ändå komfortabelt chassi, säker framhjulsdrift oc

Volkswagens strategiska omstrukturering ger resultat7.12.2017 09:58Pressmeddelande

Volkswagen presenterar positiv lägesrapport efter 1 år med ”TRANSFORM 2025+” Lyckad start på största modelloffensiven i Volkswagens historia Förbättrad konkurrenskraft, förbättrade finansiella siffror Målintervall på 4,0-5,0 % uppsatt för avkastningen på försäljningen 2020 Volkswagen-chefen Herbert Diess: ”Vi har tagit de första stegen, men vi står fortfarande inför enorma utmaningar.” Volkswagen fortsätter den omstrukturering företaget inledde för ett år sedan med införandet av sin strategi ”TRANSFORM 2025+”. Programmet fortlöper med full fart, och själva kärnmärket i Volkswagen-koncernen har gjort framsteg på alla viktiga områden under de senaste 12 månaderna. – Med vår strategi har vi inlett en fundamental omstrukturering av Volkswagen. Detta är den plan som Volkswagen kommer att använda för att navigera sig igenom de utmanande faser som vår bransch står inför. Vår målsättning är att göra Volkswagen till världens största volymtillverkare och säkerställa att vi förbereder oss på ett

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum