SEAT Sverige

Säljstart i Sverige för 100% elektriska SEAT MÓ e-Scooter 125

Dela
SEAT MÓs första helt elektriska motorcykel levererar maximal bekvämlighet, dynamisk körning och noll utsläpp. Nu är den beställningsbar på svenska marknaden med ett pris från 74 900 kronor.
SEAT MÓ e-Scooter 125 är nu prissatt och beställningsbar på svenska marknaden.
SEAT MÓ e-Scooter 125 är nu prissatt och beställningsbar på svenska marknaden.
 • SEAT MÓ startar försäljningen av sin första 100% eldrivna motorcykel i Sverige, Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike och Grekland
 • SEAT MÓ e-Scooter 125 har lagringsplats för två hjälmar, automatväxel med back, en räckvidd på upp till 137 km och en topphastighet på upp till 95 km/h
 • Grunden för SEAT MÓ återförsäljarnätverk i Sverige är satt och målsättningen är att inom några år finnas representerade i hela landet

Martorell, Spanien, 4 maj 2021, SEAT MÓ avancerar sin internationella offensiv med tysta, utsläppsfria och helt eldrivna mikromobilitetsfordon som främjar livskvalitén i city. Den eldrivna motorcykeln SEAT MÓ e-Scooter inleder nu sitt intåg på de största europeiska marknaderna, däribland Sverige. Italien, Frankrike och Österrike. SEAT MÓ lanseras också i Grekland, som en del av Volkswagen-koncernens internationella projekt på den grekiska ön Astypalea för att minska koldioxidutsläppen genom smartare, mer hållbara och elektrifierade transporter.

Lucas Casasnovas, chef på SEAT MÓ, säger att ”SEAT MÓs expansion utomlands är ett tydligt bevis på vårt engagemang för att göra städerna renare, tystare och mer hållbara. Enbart i Spanien har vi ökat antalet försäljningsställen med fler än 70 nya, och expansionen fortsätter nu på de viktigaste europeiska marknaderna, en strategi som bidrar till 100% eldriven och hållbar urban mobilitet.”

Från Barcelona till Sverige
Hemstaden Barcelona har fungerat som SEAT MÓs testlaboratorium, tillsammans med staden har SEAT MÓ tagit fram produkter och tjänster som främjar stadsmiljön genom att ta mindre plats, ha låg ljudnivå och noll utsläpp.

”Vi kommer in i ett glödhett segment som ligger helt i linje med framtidens mobilitet och ser stora möjligheter. SEAT MÓ e-Scooter 125 är bara början på en rad spännande mikromobilitetsfordon som varumärket kommer att lansera de närmaste åren.” säger Rasul Alhakim, Network Manager på SEAT/CUPRA Sverige och fortsätter, ”Vi har satt grunden för vårt återförsäljarnätverk och planerar fortsätta expansionen de närmaste åren, målsättningen är att finnas representerade i hela landet.”

Idag finns 17 auktoriserad återförsäljare och servicepartners som både säljer och servar alla SEAT MÓs produkter.

Försäljningsstart
SEAT MÓ e-Scooter 125 är beställningsbar via webben, www.seat.se, eller hos alla auktoriserade SEAT MÓ återföräljare, den kostar från 74 900 kronor och har en räckvidd på upp till 137 km. Dessutom har den lätta motorcykeln lagringsplats för två hjälmar, automatväxel med back och en topphastighet på upp till 95 km/h.

Produktinformation och tekniska fakta SEAT MÓ e-Scooter 125

 • Färgval: Oxygen White Matt, Daring Red och Dark Aluminium Matt
 • Lagringsutrymme: Plats för två hjälmar under sätet
 • Motorkraft: 7kW (9kW max)
 • Batteri: 5,6 kWh (portabelt)
 • Räckvidd: upp till 137km
 • Topphastighet: upp till 95 km/h
 • Acceleration (0-50): 3,9 sec
 • Växel: Automatisk med back
 • Uppkoppling: SEAT MÓ Connect app tjänster ingår i 3 år
 • Pris: från 74 900 kronor
 • Garanti: 2 år på motorcykeln och 4 år eller 4000 mil på batteriet
 • MC-körkort krävs: A, A1 eller A2 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SEAT MÓ e-Scooter 125 är nu prissatt och beställningsbar på svenska marknaden.
SEAT MÓ e-Scooter 125 är nu prissatt och beställningsbar på svenska marknaden.
Ladda ned bild
SEAT S.A.s VD, Wayne Griffiths med SEAT MÓ chefen Lucas Casasnovas är överens om att SEAT MÓs expansion utomlands är ett tydligt bevis på företagets engagemang att göra städerna renare, tystare och mer hållbara.
SEAT S.A.s VD, Wayne Griffiths med SEAT MÓ chefen Lucas Casasnovas är överens om att SEAT MÓs expansion utomlands är ett tydligt bevis på företagets engagemang att göra städerna renare, tystare och mer hållbara.
Ladda ned bild

Länkar

Om

SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT MÓ är SEATs nya affärsenhet dedikerad till att utveckla urbana mikromobilitetsprodukter och tjänster som främjar mer hållbara städer. Affärsenheten skapades sommaren 2020 och har sitt huvudkontor i hjärtat av Barcelona, ​​på CASA SEAT, och har en produktportfölj med två elektriska kickcooters, SEAT MÓ eKickscooter 25 och 65, samt SEAT MÓ eScooter 125 och en delningstjänst i Barcelona.

SEAT S.A. är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ fokuserar på mikromobilitetsprodukter och -tjänster avsedda för städer.

SEAT exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i 75 länder. Företaget har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna SEAT Ibiza, SEAT Arona, CUPRA Formentor och hela Leon familjen tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, SEAT Tarraco i Tyskland, SEAT Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Företaget har också SEAT: CODE-programvaruutvecklingscenter, som ligger i Barcelona.

Fram t.o.m. 2025 kommer SEAT att investera 5 miljarder euro i fordonsutveckling för de två kommersiella varumärkena, SEAT och CUPRA, framförallt för att elektrifiera modellutbudet. Företaget syftar till att spela en relevant roll i elektrifieringen av elbilar i städer, med särskilt fokus på transformationen av den spanska bilindustrin.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum