Svenska Ishockeyförbundet

Sam Hallam ny förbundskapten för Tre Kronor från och med säsongen 2022/2023

Dela

Idag kan Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse presentera Sam Hallam som ny förbundskapten för Tre Kronor med start säsongen 2022/2023.

– Vi är glada att välkomna Sam Hallam som Tre Kronors nya förbundskapten. För oss har det varit viktigt att rekrytera en förbundskapten med rätt erfarenhet, goda ledaregenskaper och sunda värderingar. Betydelsefullt är också att kontraktet med Sam Hallam sträcker sig över hockey-VM för herrar på hemmaplan i Stockholm 2025, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet.

– Att få möjligheten att leda Tre Kronor är en stor ära. Utmaningen känns otroligt inspirerande, och tittar jag tillbaka på tränarna som haft rollen innan blir jag också väldigt stolt. Jag har under mina år i Växjö haft möjlighet att tävla på högsta nationella nivå och efter den här säsongen ska det bli väldigt roligt att få tävla på internationell nivå. Utöver rollen som förbundskapten känns det också spännande att tillsammans med förbundet utveckla svensk ishockey och jag känner ett stort ansvar att vara ett bra föredöme och representera svensk ishockey på bästa sätt. Under nuvarande säsong ligger dock mitt fulla fokus på Växjö och säsongen vi har framför oss, säger Sam Hallam.

– Jag och tävlingschef Olof Östblom fick i uppdrag av styrelsen att presentera aktuella kandidater för uppdraget som förbundskapten. Utifrån profilbeskrivningen som togs fram var Sam Hallam vårt första namn på kandidatlistan. Sams intresse och engagemang för rollen blev tydlig vid vårt första möte så det är mycket glädjande att vi har kunnat gå i mål med detta, säger Johan Stark, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

– Tillsättningen av förbundskapten för Tre Kronor till nästa säsong är en viktig första pusselbit för bygget av ledarstaben. Nu kommer vi att arbeta vidare med att sätta ledarstrukturen och i nästa steg ledare i de olika positionerna. Vår förhoppning är att presentera detta så snart som möjligt men samtidigt ligger vårt fokus på säsongen vi har framför oss med kommande OS och hockey-VM, säger Olof Östblom, tävlingschef för Svenska Ishockeyförbundet.

Kontraktet med Sam Hallam är skrivet till säsongen 2025/2026 vilket inkluderar hockey-VM för herrar på hemmaplan 2025 samt OS 2026.

Sedan tidigare har Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv meddelat att han inte är aktuell för en eventuell förlängning efter att hans kontrakt går ut efter säsongen 2021/2022.

Sam Hallam

Född: 15 juli 1979 i Stockholm

Klubbar som spelare: AIK (moderklubb), Tumba/Botkyrka, Bofors IF

Klubbar som tränare: Karlskoga HC div 2, Bofors IF, Växjö Lakers HC

Meriter som tränare: SM-guld 2015, 2018 & 2021, Årets coach 2018 (Arne Strömbergs Minne), Årets coach 2021 (Alliance of European Hockey Clubs)

Sam Hallam kommer att finnas tillgänglig för intervjuer på Svenska Ishockeyförbundets kansli idag klockan 13.30. Det finns även möjlighet för telefonintervjuer. För intervjuanmälan, kontakta Svenska Ishockeyförbundets kommunikationsansvariga Emma Spennare via kontaktuppgifter nedan.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum