Enköpings kommun

Samarbete i kristid ger stöd åt företag

Dela
Enköpings kommun och Energikontoret i Mälardalen genomför gemensam satsning för att stötta företag under energikrisen.

Små och medelstora företag kommer tack vare ett samarbete mellan Enköpings kommuns näringslivsavdelning och Energikontoret i Mälardalen erbjudas stöd under rådande energikris.

– Vi har sett att energikrisen skapar en oro hos många företag i kommunen. Satsningen är ett sätt för oss att försöka underlätta och stötta våra viktiga arbetsgivare i att hitta hållbara energieffektiva lösningar som är långsiktigt lönsamma både för näringsliv och samhälle, säger Anna Holmström, näringslivschef på Enköpings kommun.

Genom satsningen erbjuds kostnadsfria företagsbesök med energirådgivning under 2023. Företagsbesöken innebär att näringslivsutvecklare och energirådgivare gemensamt besöker företag och bidrar med råd om energieffektivisering samt möjligheter för investeringar.

– Genom att erbjuda extra stöd stärker vi tillsammans näringslivets förutsättningar i Enköpings kommun. Du som företagare erbjuds platsbesök där energirådgivare och näringslivsutvecklare tillsammans går igenom företagets energisituation, analyserar företagets energianvändning och ger rekommendationer på åtgärder, säger Anna Holmström.

Frukostseminarium inleder samarbete

Den 18 januari arrangerar Enköpings kommun och Energikontoret i Mälardalen ett gemensamt frukostseminarium där temat energi står på agendan. Företag kan redan nu göra en intresseanmälan till näringslivsavdelningen på Enköpings kommun.

Klicka här för att läsa mer om och anmäla dig till frukostseminariet.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum