Einar Mattsson

”Samarbete istället för intern konkurrens” — fredagsporträttet med Martin Michalski

Dela

Martin Michalski är trots sin unga ålder en välmeriterad projektutvecklare. Han är en sportig och social pappa som har koll på sina saker och vurmar för samarbete. Här får vi veta vad som är det bästa med Einar Mattssons företagskultur och vilka projekt som varit roligast hittills.

Vad är roligast inom ditt yrke?
— Det kan enkelt beskrivas med ett ord — variation — ingen dag är den andra lik. Antigen är det nya utmaningar som jag eller teamet behöver lösa tillsammans, eller så kan det vara nya visioner och strategier som vi strävar efter att kunna förverkliga.

Hur hamnade du på Einar Mattsson?
— Det var efter genomförd LIA-period (Lärande i arbete) alltså praktik i utbildningen, ute på projektet Klisterburken i Vällingby som jag blev erbjuden anställning. Jag hade en termin kvar på studierna så det blev en hel del ”kvällsplugg”. Det var det värt.

Vad är det bästa i vår företagskultur?
— Här är det samarbete istället för intern konkurrens. Vi har gemensamma uppsatta mål som alla strävar efter. Det underlättar för att skapa en kultur som präglas av samarbete. Historiskt har vi haft våra utmaningar med ett par friktioner mellan bolagen inom koncernen, nu har vi har vi en ny tydlig målriktning.

Du är en duktig och uppskattad projektutvecklare. Du kan säga ett tydligt nej, på ett trevligt sätt. Hur lär man sig det?
— Det har jag inte lust med att berätta. Tack för att du frågade. (Vilket bevisades, reds.anm.)

Vilket är det roligaste projektet du haft hittills?
— Det var en svår fråga. Jag har många roliga minnen, som jag säkert upprepat till ofrivilliga lite för många gånger. Om jag ska tvingas välja blir det projektet Fallbrickan i Rågsved.

Du är en erfaren projektutvecklare trots din unga ålder. Vad tror det du var som gjorde att man vågade ge dig tunga uppgifter tidigt?
— Mitt engagemang, helt klart. Är du engagerad och visar att du vill så växer förtroendet och med det uppgifterna.

Vad finns det för smultronställe i Stockholm vi inte får missa?
— Helt klart glassbaren Fryst som ligger på Kungsholms Strand. Jag har svårt att föreställa mig något bättre ställe en varm sommardag. Där serveras stans absolut bästa glass. Det besannas av fler då kön ständigt sträcker sig långt ut på gatan nedanför.

Om du ska ge en 18-åring tips inför yrkeslivet, vad säger du då?
— Det skulle i så fall vara tipset att våga misslyckas för att nå framgång i yrkeslivet. Men desto viktigare att analysera sina misstag för att kunna utvecklas av dem.


Tack, Martin!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Einar Mattsson-koncernen har varit verksam på Stockholms fastighetsmarknad sedan 1935.
De andra verksamheterna i koncernen utgörs av projektutveckling, fastighetsförvaltning, bygg och övriga investeringar.
Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

"Att lyssna på andra berikar det egna perspektivet" ​– fredagsporträttet med Jessica Lundbom Jensen29.5.2020 10:00:00 CESTBlogginlägg

Hon är den dalsländska egenföretagaren som varit frisör och som är utbildad Feng Shui-expert och utbildad inom personlig utveckling. På senare år har hon skolat om sig till projektledare inom nyproduktion. Jessica Lundbom Jensen är en genomtänkt, kreativ kollega med full kontroll på sitt uppdrag. Hon har en social begåvning utöver det vanliga och drivs av att se människor och företag utvecklas. Här får du läsa om Jessicas syn på lojalitet, ledarskap och beundran för generösa kollegor.

Peter Svensson - ny VD för Einar Mattsson Byggnads AB28.5.2020 06:50:00 CESTPressmeddelande

Från den 1 juni blir Peter Svensson VD för Einar Mattsson Byggnads AB. Han efterträder Anna Mellström som lämnar för rollen som VD för Sollentunahem. Peter Svensson fortsätter samtidigt att leda Einar Mattsson Projekt AB. – Det kommer att gagna båda bolagens verksamhet att ledas av en och samma VD. Det ger bolagen möjlighet till ett effektivare samarbete som i förlängningen ska leda till lägre produktionskostnader och bättre kvalitet i produkten, säger Stefan Ränk, Einar Mattssons koncernchef. – Jag ser fram emot att få ihop all den kunskap och erfarenhet som finns i de båda bolagens ledningsgrupper, för att få till rätt produkt på rätt plats till rätt pris, så att vi fortsatt kan stå stabila på marknaden oavsett konjunktur, Peter Svensson, VD för Einar Mattsson Projekt AB. Om Peter Svensson Peter leder Einar Mattsson Projekt AB sedan september 2019. Han har mångårig branscherfarenhet bland annat som VD för PEAB Bostadsutveckling. Peter har även arbetat på NCC, Skanska och Bjerkings. F

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum