Region Örebro län

Samarbetet som ska göra livet bättre för äldre och funktionsnedsatta

Dela

År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. Inom länet har vi kommit en bit på vägen, men har fortfarande en lång väg kvar att gå. Nu lanserar Region Örebro län en ny webbplats som ska underlätta för näringslivet, civilsamhället, akademin och länets kommuner att ta fram nya lösningar inom välfärden.

Webblansering InnoMera
Webblansering InnoMera

Välfärdssektorn står inför stora utmaningar. Vi blir fler som lever längre och det blir färre händer som kan hjälpa de som behöver. Antalet personer som är 80 år och äldre förväntas öka med cirka 50 procent inom loppet av sju år. Samtidigt har vården och omsorgen svårt att rekrytera och behålla sin personal, redan nu.

- Med hjälp av digitala lösningar och e-hälsans möjligheter kan vi skapa ett mer självständigt liv för människor. Det kan hjälpa människor att bli mer fria och oberoende av aktiva vårdinsatser, säger Sarah Bergqvist, processledare Region Örebro län.

En webbplats som öppnar upp för samarbete

Olika kommuner har olika förutsättningar för att klara av omställningen till en bättre digitalisering och e-hälsa för våra äldre och funktionsnedsatta. Med hjälp av den nya webbplatsen innomera.regionorebrolan.se kan näringslivet, civilsamhället, akademin och länets kommuner samverka för att fler människor ska få bo i tillgängliga boendemiljöer, med stöd av välfärdsteknik.

Under det treåriga projektet InnoMera ska projektgruppen matcha ihop forskare och företag med kommunerna i länet så att de tillsammans kan hitta nya produkter eller tjänster som möter användarnas behov.

- Vi vill underlätta för företag och andra verksamheter att samverka med oss när det är dags att utveckla nya produkter eller tjänster som vi kan testa i rätt miljö, på rätt personer. Webbplatsen är en bra kanal för att hämta inspiration och kunskap inom området e-hälsa och välfärdsteknik, den kommer vara vårt nav för samverkan, säger Sarah Bergqvist.

Nyckelord

Kontakter

Sarah Bergqvist, sarah.bergqvist@regionorebrolan.se
0196026317

Bilder

Webblansering InnoMera
Webblansering InnoMera
Ladda ned bild
Sarah Bergqvist, processledare Region Örebro län
Sarah Bergqvist, processledare Region Örebro län
Ladda ned bild

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Testbädden InnoMera är en plattform som samlar den kunskap som är relevant för att lösa utmaningar i kommunerna, när det gäller utveckling av välfärdsteknik som gynnar individen, samhället och näringslivet i Örebro län.

Med hjälp av testbädden kommer flera olika aktörer i länet att samverka när det är dags att utveckla, testa och införa ny teknik eller nya arbetssätt. På så sätt kan aktörer i länet utveckla produkter som vi kan testa i rätt miljö, med rätt personer. Projektet kommer att pågå mellan år 2021-2024.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum