Linköpings kommun

Samhällsbyggnadsnämnden: Detaljplan presenteras för den nya stadsdelen Djurgården

Dela

2 500 nya bostäder, skolor, förskolor, gruppboenden samt handel, kontor och service. Allt finns med i den nya detaljplanen för Djurgården, som förväntas gå ut på samråd under sommaren.

På onsdag den 13 juni ska samhällsbyggnadsnämnden fatta beslut om att detaljplanen går ut på samråd under sommaren. Det innebär att det blir möjligt för alla att tycka till om planen.

– Djurgården har något för de flesta med allt från hyresrätter till villor, både stad och stora parker. Nu ser jag fram emot att få idéer från Linköpingsborna om vad de vill se i den nya stadsdelen, säger Elias Aguirre, ordförande (S), samhällsbyggnadsnämnden.

Förslaget innefattar cirka 2 500 nyabostäder. I planen finns även plats för skolor, förskolor, äldreboenden, idrottsplatser samt utökad handel och kontor utöver den service som redan finns i Djurgårdens centrum.

– Jag är glad att Djurgården äntligen börjar ta sin form. Den nya stadsdelen blir en fortsättning på Vallastaden och kommer att gynna kommunens utveckling under lång tid framöver, säger Carl-Fredrik Ideström (L), ledamot i samhällsbyggnadsnämnden.

Den nya stadsdelen ligger nära stadens centrala delar och Tinnerö eklandskap. Naturvärdena ska bevaras. Ambitionen är att blanda olika typer av bostäder och variera byggnadernas höjd och utformning. Skolor, förskolor och gruppboenden placeras i park- och naturnära lägen.

– Vi ser det som viktigt att Djurgården får stora grönområden och nära till kollektivtrafik. Samtidigt ger planen goda förutsättningar för gående och cyklister att ta sig fram. Det kommer bidra till ett mer hållbart Linköping, säger Petter Mattsson (MP), ledamot i samhällsbyggnadsnämnden.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum