Linköpings kommun

Samhällsbyggnadsnämnden: Kommunen satsar på fler bostäder i Berg och Ekängen

Dela

Kommunen ska ta fram detaljplaner för nya bostadsområden i tätorterna Berg och Ekängen. Det rör sig om drygt 300 bostäder.

Två privata aktörer, BoKlok Housing AB och Trivselhus Mark AB, har ansökt om att bygga nya bostäder i Berg och Ekängen. Under onsdagens sammanträde väntas samhällsbyggnadsnämnden besluta om att ta fram detaljplaner för områdena.

I Berg handlar det om cirka 49 bostäder i form av radhus i två våningar och kedjehus med egna trädgårdar. Planen är också att den skogsdunge som finns i området ska bli en gemensam grönyta för de boende. I samband med detaljplaneprövningen ska kommunen även se över om det finns behov av en ny förskola i området.

– Vi vill bygga fler radhus och villor i kommunen för att ge fler Linköpingsbor möjlighet till en egen täppa. De här två projekten är en viktig del av det, säger Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Även Ekängen ska expandera. Här räknar man med omkring 200-250 nya bostäder i form av både villor, radhus och lägenheter.

– Under mandatperioden har Koalition för Linköping arbetat hårt för att kunna påbörja byggnationen i Ekängen. Det här är det första steget dit, säger Elias Aguirre.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum