Linköpings kommun

Samhällsbyggnadsnämnden: Satsningar på aktivitetspark och säkra cykelvägar i Ljungsbro och Berg

Dela

I Samhällsbyggnadsnämndens kommande internbudget föreslås en satsning på en gång- och cykelväg som knyter ihop Berg och Olstorp, förbättringar i Ljungsbro centrum och en aktivitetspark bredvid Göta kanal.

Bredvid Göta kanal skapas en aktivitetspark som innehåller bland annat en hinderbana, pulkabacke, agilitybana, scen och klätterlek. En inbjudande entré från Göta kanal skapas med fina mötesplatser och belysning längs kanalen även på denna sida. Budgeten för projektet är 12 miljoner och byggstart planeras till 2019. Parken beräknas kunna stå klar försommaren 2020.

– Ljungsbro och Berg kommer växa de närmaste åren och vi tycker det är viktigt att satsa på parker och cykelvägar som ökar tryggheten och gör området mer attraktivt, säger Elias Aguirre (S), Samhällsbyggnadsnämndens ordförande

I Ljungsbro centrum planeras en ny cykelbana på Cloettavägens östra sidan, plantering av gatuträd längs del av sträckan och ombyggnation av befintlig busshållplats. Parkeringsplatsen vid Allhelgonakyrkan ska integreras till parkmiljön. Syftet är att skapa en tydlig entré till Ljungsbros centrala delar, skapa bättre förutsättningar för möten samt öka trafiksäkerheten. Detta genomförs under 2018 och beräknas vara klart i slutet av 2018.

Cykelvägen genom Berg förlängs vidare längs Stjärnorpsvägen och bort mot Olstorp. Det kommer att möjliggöra en säkrare cykling till bland annat Heda Ridklubb och Björkö friskola. Det knyter även ihop Berg och Ljungsbro med cykelväg utan att behöva cykla via Blåsvädret. Under 2018 kommer förslag på dragning av cykelvägen tas fram, beräknat färdigställande i slutet av 2020.

– Det är viktigt att barn och unga kan cykla säkert till skola och fritidsaktiviteter både i stan och på landsbygden, därför gör vi nu den här satsningen, säger Rebecka Hovenberg (MP), landsbygdsansvarigt kommunalråd.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum