Linköpings kommun

Samhällsbyggnadsnämnden: Stort intresse för billigt byggande i Berga

Dela

Många byggherrar har visat intresse för att bygga i Berga. Målet med det nya området är en stadsdel där en stor andel av bostäderna har överkomliga hyror.

En markanvisningstävling har hållits där många byggherrar kommit in med anbud. Samhällsbyggnadsnämnden utökar nu antalet byggherrar som tilldelas via denna markanvisningstävling till sex, jämfört med tidigare beslut om fem.

– Det är positivt att intresset är så stort för det här projektet. Det visar att även de som bygger inser att vi måste få fram bostäder som fler har råd att bo i, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Elias Aguirre (S).

Projektet i Berga ska bli ett nationellt exempel på hur man kan bygga bostäder för alla. För att nå målet finns ett hyresnivåkrav för de hyresrätter som byggs inom stadsdelen.

Utvärderingen av de inkomna anbuden i markanvisningstävlingen pågår. Under hösten 2018 kommer vinnande byggherrar att arbeta fram ett stadsbyggnadskoncept och kring årsskiftet 2018/2019 väntas arbetet med detaljplanen starta.

När antalet byggherrar utökas till sex, innebär det att byggrätter för totalt 475 lägenheter, fördelade på sex tilldelningsområden, tilldelas i den här omgången. Senare kommer ytterligare byggrätter för 25 radhus att tilldelas.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum