Linköpings kommun

Samhällsbyggnadsnämnden: Trygghetsbostäder i Vimanshäll

Dela

Idag fattar Samhällsbyggnadsnämnden beslut om att skicka ut en detaljplan för ett nytt bostadsområde i Vimanshäll på samråd. Planen förväntas ge cirka 100 bostäder varav majoriteten är trygghetsbostäder.

Syftet är att skapa fler bostäder längs Vistvägen samt att utöka den befintliga förskoleverksamheten. För övrig mark ska det vara möjligt att bygga fler bostäder och ett trygghetsboende.

Planen är att bygga två flerbostadshus som är fyra våningar höga samt radhus i två till tre våningar. Inom området har det tidigare funnits en bensinstation på fastigheten Tändspolen 1. Området är sanerat, men ytterligare jord- och grundvattenprovtagningar kommer att genomföras innan bygget påbörjas.

– Mixen av flerbostadshus och radhus gör att det nya bostadsområdet kommer att smälta ihop väl med det befintliga bostadsområdet högre upp på Älgvägen. Vi kommer även att bevara ett grönstråk. Planen är också att bygga trygghetsboenden för att fler äldre ska kunna flytta in, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre.

I den norra delen av planområdet föreslås förskolan få en utökad byggrätt. Förskolan ska i framtiden ha plats för 120 barn, vilket innebär att fler barn får närmare till förskolan. I den nya detaljplanen föreslås även Älgvägen få en ny dragning. Detta skulle leda till ökad trafiksäkerhet, bättre kollektivtrafikstråk samt möjlighet att bredda cykelbanan längs Vistvägen.
 
Detaljplanen kommer att gå ut på samråd i september 2018. Målsättningen är att detaljplanen ska kunna antas under våren 2019.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum