Umeå kommun

Samiska förskoleavdelningen Hublluo vill locka fler föräldrar och barn

Dela

Vårdnadshavare som tillhör den samiska minoriteten i Umeå kommun har rätt till förskola på samiska. Umeå kommun vill locka fler föräldrar och barn till förskoleavdelningen och har öppet hus måndag 20 juni.

– Vi vill väcka intresse för vad den samiska förskoleavdelningen kan bidra med för att barn ska utveckla sitt samiska språk, kultur och sin identitet utifrån de åtta samiska årstiderna. Vi eftersträvar en samlad kompetens som inte finns på någon annan förskola, säger Malin Elfving, rektor.

Det vanligaste är att vårdnadshavare väljer en förskola i sitt närområde och livspusslet ska fungera. Därför erbjuds vårdnadshavare att prova på verksamheten i två veckor utan att förlora sin ordinarie förskoleplats på annan förskola.

På öppet hus måndag 20 juni får alla som är intresserade ta del av förskoleavdelningens pedagogiska miljöer ute och inne. Pedagogisk personal med samisk bakgrund finns på plats och svarar på frågor och beskriver det pedagogiska arbetet på avdelningen. Det bjuds på suovas, prova på att kasta lasso och lyssna på en samisk berättelse i förskolans lávvu.

När: Måndag 20 juni klockan 16.30–18.00

Var: Förskolan Snöflingan, Skidspåret 6B, Berghem. Parkering finns utanför.


Kontakt:
Malin Elfving
rektor
072-560 12 14
malin.elfving@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum