Umeå kommun

Samiska språkveckan på Hublluo

Dela

Samiska språkveckan är till för att stärka de samiska språken och den samiska kulturen. En viktig del är också att stärka samhällets kunskap om samerna.

På förskolan Snöflingan finns den samiska avdelningen Hublluo. Hublluo betyder humla och målet är att tillvarata och hålla de samiska språken, kulturen och traditionerna levande. Givetvis passar personal och barnen på att göra språkveckan lite speciell och rolig.

Det blir en vecka med samiska sagor och berättelser i vår Lavvu, tältkåta. Vi lyssnar på samisk musik, jojk och ser på film. I grillstugan samlas vi och grillar gahkko, glödkaka, som smakar fantastiskt gott.

Vi hälsar press och media välkommen torsdag 28 oktober 09.30.

Den samiska språkveckan infaller under vecka 43, 25–31 oktober. Språkveckan initierades under FN:s urfolks­språkår 2019, ett samarrangemang mellan sametingen i Finland, Norge och Sverige. Alla tre sametingen kommer under veckan att anordna språkaktiviteter på flera samhällsnivåer.

Kontaktperson
Malin Elfving
rektor
090-16 55 59
072-560 12 14
malin.elfving@umea.se

Besöksadress: Skidspåret 6 B

Samisk förskoleavdelning - Skolwebbar (umea.se)

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Den samiska avdelningen Hublluo betyder humla och målsättningen är att tillvarata och upprätthålla de samiska språken, kulturen och de nedärvda traditionerna. Hublluo är en del av förskolan Snöflingan och riktar sig till barn 1–5 år i Umeå kommun.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum