Vänsterpartiet Skåne

Samlade från riks, region och kommun för regionvalfrågor i Helsingborg

Dela

Under fredagen träffades Vänsterpartiets kandidater för nordvästkretsarna och Helsingborg på centralstationen för att möta väljare och presentera prioriterade frågor inför regionvalet.

Från vänster: Claudia Velásquez, Maja Lanka, Peter Ahlbom, Umihana Rašović Kasumović.
Från vänster: Claudia Velásquez, Maja Lanka, Peter Ahlbom, Umihana Rašović Kasumović.

 

- Det märks att folk i Helsingborg är trötta på marknadsexpriment, säger Umihana Rašović Kasumović, förstanamn i riksdagslistan Skåne väst. Många som pratade med oss tycker att privata vård- och omsorgföretag och vårdcentraler inte fungerar bra. Vi menar att det får vara nog nu: inga fler marknadsexpriment. Vi måste ta tillbaka kontrollen över välfärden.

Peter Ahlbom, förstanamn på regionlistan för nordväst, håller med.

- Det är jättetydligt att vi behöver ändra systemet för att förbättra sjukvården. Vi ser ett exempel i arbetsmiljön på akuten på Helsingborgs lasarett. Bort med vinstdrivande vårdbolag, låt vårdpersonalen få fler kollegor och högre löner, och låt dem arbeta 30 timmars arbetsvecka, säger han.

Claudia Velásquez, andranamn på Helsingborgs kommunlista, träffar ofta pendlare som är oroade över förseningar som påverkar vardagen.

Arbetande personer i Helsingborg såsom i andra städer i Skåne åker gärna kollektivt men oroar sig för återkommande fel som fördröjer eller stoppar tågtrafiken. Det är dags att rusta upp och bemanna ordentligt. Vi behöver en tillgänlig, pålitlig och billig kollektivtrafik för alla, avslutar hon.

Inför valet har Vänsterpartiet i Skåne fyra prioriterade frågor: Kortare arbetstid med bibehållen lön för sjukvårdens personal, sänkta priser i kollektivtrafiken och fler turer i hela Skåne, en jämlik sjukvård fri från vinstjakt och en röd-grön omställning för klimatet. 

Läs mer om Vänsterpartiets regionala politik här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Från vänster: Claudia Velásquez, Maja Lanka, Peter Ahlbom, Umihana Rašović Kasumović.
Från vänster: Claudia Velásquez, Maja Lanka, Peter Ahlbom, Umihana Rašović Kasumović.
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum