Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid -19 under vecka 3

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 3.

 • Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan.

  Nyhet om Förintelsens minnesdag 
  Nyhet om Demokrati- och värdedagarna 2021

 • Under torsdagen den 21 januari 2021 höll regeringen en presskonferens för att meddela att man förlänger de nationella restriktionerna samt inför en del justeringar. Kommunen arbetar just nu med att se över hur olika verksamheter påverkas inom kontoren och informerar löpande utefter att beslut fattas.

  Information om regeringens presskonferens


 • Under presskonferensen den 21 januari öppnade regeringen bland annat upp för att gymnasieskolorna ska kunna kombinera fjärr-, distans- och närundervisning. Norrköpings kommun planerar nu för en gradvis övergång i dialog med Smittskyddet i Östergötland. På grund av rådande läge gällande den allmänna smittspridningen i samhället rekommenderar Smittskyddet i Östergötland just nu att gymnasieskolor fortsätter med distansundervisning minst en vecka till, dvs under vecka 4.

  Det här gäller för kommunens gymnasieskolor


 • Under regeringens presskonferens den 21 januari framgick att förbudet att servera alkohol på restauranger efter klockan 20.00 förlängs och gäller till den 7 februari.

  Information om förlängningen av alkoholförbudet
  Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som gäller


 • Öppna förskolan som varit tillfälligt stängd, öppnar från och med måndag 25 januari upp för aktiviteter utomhus i mindre grupper om max 8 personer.

  Mer information om aktuella aktiviteter och anmälan


  __________________________________________________
  Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
  Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum