Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid -19 vecka 51.

Dela

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här kommer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 51.

Fredagen den 18 december meddelade Regeringen om ytterligare skärpta restriktioner 
Under en pressträff med Regeringen och Folkhälsomyndigheten fredagen den 18 december meddelade Regeringen om ytterligare skärpta restriktioner.

Mer information om de skärpta restriktionerna uppdateras löpande.

Digital pressträff med statsministern 18 december 2020 - YouTube


Gymnasieskolorna och vuxenutbildningarna fortsätter med distansundervisning
Den 18 december meddelade Regeringen och Folkhälsomyndigheten att gymnasieskolorna och vuxenutbildningarna kommer att fortsätta med fjärr- eller distansundervisning fram till och med den 24 januari 2021.

Mer information om distansundervisning för gymnasiet och vuxenutbildning uppdateras löpande.


Mass-sms med information gällande skärpta nationella restriktioner
Måndagen den 14 december skickade MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och Folkhälsomyndigheten ut ett sms till hela Sveriges befolkning. Syftet med sms:et var att påminna om vikten av att följa de skärpta råden och rekommendationerna, som började gälla nationellt den 14 december.

Läs mer om informationen i SMS:et hos Krisinformation.se

Nyårspromenaden ställer om
Folkkära nyårspromenaden som brukar besökas av nästan 40 000 personer varje år, kommer att ställas om med anledning av de skärpta restriktionerna. På nyårsafton kommer i stället en nyårshälsning att publiceras på Norrköpings kommuns webbsida och facebooksida där Irma Görtz (S), 1e vice ordförande i kommunfullmäktige, kommer att hålla tal.

Läs mer om nyårspromenaden här

Skolans verksamhet:

Nationella prov ställs in mellan den 1 januari och 30 juni 2021.
Skolverket har beslutat om att ställa in alla nationella prov under perioden från och med 1 januari 2021 och resten av våren, till och med den 30 juni 2021. Beslutet gäller samtliga skolformer där nationella prov genomförs, med undantag för årskurs 3 i grundskolan och sameskolan samt årskurs 4 i specialskolan.

Läs mer om de nationella proven hos Skolverket


Fyra avdelningar på Skogsgläntans förskola stängde
Mellan den 11 december och 14 december stängde fyra avdelningar på Skogsläntans förskola tillfälligt.

Läs mer om Skogsgläntans tillfälliga stängning Tillfällig omställning med distansundervisning för Söderporten
Mellan den 14 december och 22 december går elever i grundsärskolan på Söderporten tillfälligt över till distansundervinsing.

Läs mer om Söderportens distansundervisning härDistansundervisning förskoleklasserna De geers skola
Det är för närvarande ett ansträngt läge i verksamheten med hög sjukfrånvaro bland personalen till följd av covid-19. Därför har utbildningsnämnden beslutat att eleverna i förskoleklasserna på De Geers skola ska ha distansundervisning från och med torsdag 17 december till och med tisdagen den 22 december.

Läs mer om distansundervisningen för De geers skola härTillfällig övergång till distansstudier mellan den 17 och 22 december
Utbildningsnämnden har i samråd med Smittskydd Östergötland beslutat att gå över till distansundervisning för årskurs 7-9 på alla kommunala grundskolor mellan torsdag 17 december till tisdag 22 december. Detta görs som en del i att bidra till att minska den allmänna smittspridningen i samhället.

Läs mer om distansundervisning för årskurs 7-9 härFritidsgårdarna stänger sin kvällsverksamhet
Norrköpings fritidsgårdar meddelade under veckan att de kommer att stänga kvällsverksamheten för tonåringar tills vidare. Detta till följd av de skärpta restriktionerna kring covid -19.

Läs mer om Norrköpings fritidsgårdar


_____________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum